Vita vidder och julkonsert med Johnny Logan

Julen närmar sig och det börjar märkas av allt mer överallt. Förutom en konsert med One Voice och Sarah Dawn Finer som bjöd på några jullåtar den 1 december passade jag på att ta med en kompis över sundet under helgen, närmare bestämt till Köpenhamn. Där höll Johnny Logan en julkonsert i Portalen. Fast undrar om det inte var mer en rockkonsert med inslag av jullåtar än en julkonsert. Vilket man absolut inte kan klaga på för han har en jäkligt bra repertoar för att inte tala om rösten och scenspråket. Vädret kunde däremot varit bättre. Det fattades bara solen så hade vi fått alla tänkbara väderlekar under den 25 minuter långa promenaden till tåget på söndagsmorgonen.

Johnny Logan, Portalen 2013

Han är väldigt stor i Danmark men känns tycker jag fortfarande lite underskattad här i Sverige. Inte lika många tycks känna till honom här. Åtminstone inte när man korsat Skånes landskapsgräns på resan norrut. Det är väldigt synd men förhoppningsvis blir det ändring på det på något sätt framåt då det var ett tag sedan han var här i Sverige med en riktig konsert.

På närmare håll har Musikhjälpen dragit igång och dit kommer bland annat Måns Zelmerlöw, Oscar Zia och Laleh på besök. Samtidigt skänker Pernilla Andersson sin röda gitarr som hon hade i Melodifestivalen sist så vill man äga den är det möjligt att lägga bud på den. Oscar Zia kommer vi ju också få träffa under Melodifestivalturnén som drar igång om mindre än två månader. Tick tack…eller tick tock som Nina Söderquist sjöng 2009.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *