Välkomstfesten som flyttade till hotellbaren

Med en väntande välkomstfest blev det rätt sent, som brukligt. Till rådhuset anlände samtliga artister ganska tätt inpå varandra. Först att komma upp för trappan och posera framför hungriga kameralinser var Linus Svenning följt av en paljettglittrande Mahan Moin. Allra sist uppför den röda mattan till festsalen var Helena Paparizou.

Mahan Moin gör ”trädet”
Elisa bar rött för kvällen
Yohio och sitt gäng
Helena Paparizou

Musikfest som det var hade Malmö stad sett till att göra temat tydligt. De var blomdekorationer i form av stora notklavar uppställda vid maten och på bordsdukarna låg små noter utlagda. Chokladfontänen var också tillbaka efter ett års bortovaro. Mahan Moin som blev tillfrågad av undertecknad om hon provat chokladfontänen sa nästan lyriskt ”Det var jättegott!” Det var också en populär plats att bli fotograferad på.

Notdekoration vid buffén

Andreas Johnson som skrivit Yohios bidrag kom förstås också och syntes mingla runt, oftast nära ingången. Absolut sist kom programledarna som hade repat till ganska sent, därav ankomsten först 21.15 – 21.30 eller däromkring.

Alvaro gick runt och pratade med bekanta medan Helena knappt syntes till alls. åtminstone inte där jag befann mig. Sylvester Schlegel var inbokad att DJ:a på köttbaren mellan 22-01 så runt 22 hade antalet gäster mattats ut. Yohio var dock kvar med delar ur sitt team och stod i sina fräna nya solbrillor precis vid trappan med en av de. Fotografen Mattz som jag hängde lite med ville fotografera honom. Yohio gick med på det men sa sedan åt honom med glad ton att nu får han väl sluta jobba.

Vi drog kort därefter därifrån för att kolla in läget på köttbaren men där var så fullt att det blev endast en kortvisit. Istället blev det Bishop arms dit många andra visade sig hitta sen. Bland annat Christer Björkman, vad som kändes som nästan hela besättningen ifrån skivbolaget Lionheart och så Paparizou som hängde där till någon gång efter midnatt, under trevlig stämning. Malmö vet hur man ska fira under Melodifestivalen och detta året verkar inte vara något undantag.

Sylvester ”Sylle” Schlegel spisar skivor

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *