Ett okej genrep med några småfel och en borttappad webbprogramledare

Programledarna drar igång genrepet

Första deltävlingens första genrep avverkades tidigare ikväll. Nu är det ju första gången för våra nya programledare och första gången artisterna sjunger  inför publik, vilket kan förklara varför Nour hade en del problem med sina repliker under kvällens gång. Anders däremot hade lite bättre koll på manuset.

I inledningen visas en film om hur det såg ut förra året och när Danmark vann i Eurovision i just Malmö, med flöjt som hjälpmedel. Denna flöjt och flera andra beslutar sig två tv-tittande Nour och Anders för att bränna och uppmanar andra till att anslutas sig. Därav fanbärare och ett flöjtbål på scenen. Anders tar sedan hjälp av publiken för att klappa igång tävlingen. Artisterna klev av och på scenen en efter en. Det var egentligen bara Mahan som inte sjöng riktigt rent utan tappade några toner/ord i mitten men återfann sig ganska snabbt. Som jag förutsett så uppmanade sångerskan också till publikflirtning och försökte få med sig arenan i att klappa med. Linus nummer blev väldigt effektfullt med lampor som lyste runtom på de fullsatta läktarna ich tungröken som lade sig över parketten och catwalken där han höll till större delen av sin sång. Elisas schlagerlåt fick ganska bra reaktioner från publiken. En liten fadäs skedde dock och det var att Sylvesters gitarr inte var på plats i tid, något som emellertid snabbt rättades till. Anders kommer också att be er att ta röstandet på allvar för priset ”ska hem igen”, som han tyckte.

Den jobbigaste delen under kvällen var ett inslag som skulle spelas in ifrån green room med webbens programledare som tack vare alla omtagningar och borttappande i manuset kändes extremt ung, oerfaren och nervös. Det gav upphov till en närmast pinsam stämning. Klippet har ändå svt en pan kring så i slutändan låter det som att det kommer bli bra ändå. Då var det desto roligare när Nour fick fram en ipad för att prata med Gina Dirawi som gav henne diverse instruktioner för att sedan föras runt i publiken, självklart fortfarande kvar i ipaden. Lysande inslag! Då gillar jag sämre inslaget där de ska driva med danskarna och hur de planerar ESC. I mina ögon kunde de gärna få driva om ämnet men på ett lite snyggare sätt. Nu kändes klippet mer hopslafsat och lite odärdigt/fånigt.

webbens nya programledare

Imorgon blir det ännu ett genrep och då har förhoppningsvis alla fått ordning på allt. Elisa icg Alvaro fick kvällen till ära bli lottade vinnare och köra om sina låtar inför publiken, vilket tyckte uppskattat av folket inne i arenan.

 

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *