The Refreshments kallar in Britta

Onsdag betyder att en ny vecka drar igång. Nu heter staden Linköping och här kommer vi få träffa dels Refreshments som är från Gävle och ska slåss om en finalplats samt Britta Bergström som ska köra på inte mindre än två bidrag. Förutom Refreshments som anlitat henne som körsångerska att stå på scenen i Hallelujah så kommer hon även köra för Manda, som faktiskt går ut direkt efter grabbarna, men då bara vid sidan av scenen.

När jag pratade med The Refreshments i höstas så tyckte de att det här skulle bli jätteroligt, jättespännande och ser fram emot Melodifestivalen enormt mycket. För de var det ingenting att ens fundera på när möjligheten kom.

Joakim Arnell ur bandet som dessutom är låtskrivaren beskriver Hallelujah såhär:
– Det är en ganska snabb pigg låt som handlar om nyttan att finna kärleken när man varit ensam en längre tid. Det är i korta drag vad det handlar om.

Själva scennumret var då inte klart och när de tillfrågades om det skulle bli någon Gävleanknytning så nämnde de både en brinnande bock och kläder i Brynäsfärger. Hur mycket av detta som kommer att vara med är väl tveksamt men vad vi kan konstatera är att vi definitivt får en koppling till staden i kören.

Britta på Malmös välkomstfest 2013

Jag kan också avslöja att Britta satt stämma till Shirley Clamps bidrag men vid den tiden var det ännu inte klart om det även skulle bli fysiskt deltagande. Nu tror jag emellertid chansen är ganska stor att vår sångfågel får sätta sig på ett tåg eller flyg nästa vecka och bege sig även till Göteborg.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *