Ingen oro inför lördagen för Panetoz

Panetoz, bestående av Pa Modou Badjie, Johan Hirvi, Nebeyu Baheru , Njol Badjie och Daniel Nzinga. De var glada över att äntligen få lite folk att sjunga till, mer än produktionen och all media.
– Det är jätteskönt äntligen ha publiken här. Det är inte så roligt att sjunga för tom arena. Det är det här som vi behöver. Man får liksom energi från de och vi exploderar på scenen. Sen när vi får tillbaka då blir det ännu mer. Det gör jättemycket med publiken, konstaterar de.

Fanns det någon tvekan att tacka ja när detta blev aktuellt?
– Jag tror att det mer handlade om det var rätt tid för oss att göra det här. Det var rätt tid för oss att gå in. Vi har pratat om festivalen tidigare men vi ville på nåt sätt få den här ”Vissla med mig”, en uppföljare.

De ville inte att det skulle kännas utåt som ett deltagande från deras sida bara för att få uppmärksamhet. Det andra de ville var att gå in och göra något som är deras eget så folk skulle känna igen Panetoz. Iklädda kavajer och svartvita skjortor med mönster blev kvartetten en uppklädd grupp. Det valet var naturligt för just detta tillfälle, inte för att försöka skaffa sig en bredare publik.
– Vi vill vara så snygga som möjligt när så många som möjligt kollar på oss. Det här är det största tv-framträdandet vi gör publikmässigt i Sverige.

Pa Modou har lite problem med rösten och har fått order om att vila den, men någon oro inför lördagskvällen känner de inte. Det gäller bara att vila rösten så mycket som möjligt så kommer det att gå galant, tycker hans gruppmedlem.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *