Sanna Nielsen och JEM till finalen

Den här veckan finns det absolut ingen artist som direkt går att pekas ut som bottennapp. Att överhuvudtaget tippa utgången är väldigt svårt så den här veckan får ni nöja er med vilka 4 som kan tänkas gå vidare.

Till final:

Sanna Nielsen – Undo känns som den klaraste vinnaren. Hur vacker som helst och hur hon beter sig för att lyckas med det skulle nog många vilja veta. Hon är den enda som har en ballad dessutom och har därmed ingen annan konkurrent inom sin genre. Publikmässigt kan dock hon och Martin Stenmarck slåss om samma publik.

Jättefint avskalat nummer och når ut genom rutan. Viss diskussion har nyligen skett kring vårt bord om hon är överskattad vinnare. Visst finns risken i ett sådant här starkt startfält men den risken är nog väldigt liten.

JEM – Love trigger

Bra snabb låt som riktas mycket till den unga generationen, den som har en förmåga att rösta. De har dessutom redan byggt upp en fanbase sedan x factor och har en förmåga att kunna klistra sig fast i huvudet. Numret har vi visserligen sett förut och efter femte gången har man tröttnat på det. Valde mellan Manda och JEM här och hade i tankarna att Manda kanske kan överraska men valde till slut JEM här, den troligaste finalisten av dessa.

Till andra chansen

Martin Stenmarck – När änglarna går hem

Har ungefär samma publik som Sanna Nielsen men av de två lockar Sanna röster från både killar och tjejer medan Stenmarck lär få röster från mestadels tjejer. Där har han en nackdel. De har också ungefär samma typ av scenshow – endast de mitt på scenen upplyst av strålkastare och enklare scenografi runt/bakom sig. Två sådana nummer har alltid svårt att gå till final samtidigt även om bägge har bra låtar.

Little Great things – Set yourself free

Fyra unga killar som inte går vidare på grund av sin bakgrund (släktskapet till ABBA-medlemmar) utan på att de är de. Rockig låt med fräck nummer som tilltalar unga.

Tyvärr tror jag ej på att Refreshments tar sig vidare, även om man vid en extremt långsökt tanke skulle kunna se sju låtar som slåss om de ungas röstar medan Gävlebandet är de enda som lockar många äldre och har ”ensamrätt” på just den gruppen. Manda har en bra låt och ett nummer man aldrig blir trött på men risken är att startfältet blir för svårt för henne. Drag queen-pistolerna lär inte heller ta sig vidare. Panetoz har en viss chans men jag tror att veckans startfält kan bli även de övermäktigt.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *