Taggade Little great things vill inte lämna Melodifestivalbubblan

Little great things består av Charlie Grönvall, Cristoffer Grönvall, Felix Grönvall och Adam Dahlström. samtliga är debutanter i melodifestivalen men redan fast. Bandet har funnits i 5 år men har bara hetat Little great things i cirka ett år, i samma veva som de fann det sound de kände att de ville visa upp och kände sig hemma.
– Det var nog i samband med att vi hittade de här låtarna som vi började känna att det är det här vi vill visa upp just nu. Det är det som kommer med på vårt album i mars och det här är en del av det, förklarar de och menar då tävlingslåten ”Set yourself free”.

Vad har ni för tankar kring Melodifestivalen och valet att delta?
– Det är en enorm exponeringsmöjlighet, det är det verkligen och en otrolig folkfest. Alla är så glada och så postiva. Allt är bara positivt. Så absolut att välja göra denna låten i det här sammanhanget det är bara ännu bättre, då kan man lägga fokus på det.

Killarna blir helt lyriska när de ska berätta hur denna vecka har varit.
– Till att börja med, det så fantastiskt kul. Vi har så roligt och det sån skön stämning. Man har sånt pepp och sen alla människor runtomkring, det är fantastiskt kul, säger Charlie.
– Man började få jätteångest för den här veckan innan man åkte ned, men man kände det verkligen sekunden klev in på hotellet att ”shit det här är bra stämning här”. Nu vill man inte åka tillbaka hem.

Hur lång vill de då att veckan ska vara? Ett år blir ett förslag först.
– Nej, man ska ju inte få för mycket av det goda, men om det alltså skulle gå lika bra imorgon som idag skulle man ju vilja bara ut och träffa alla de här sköna personerna som röstat på en och liksom verkligen betala tillbaka. Det skulle va otroligt kul kunna göra det, konstaterar de.

De har upplevt att hela veckan gått som tåget, väldigt smidigt, vilket beror till stor del på att det är så kul och att alla människor här är så engagerade och hjälpsamma men även på de som sammansvetsad grupp.
– Vi funkar så otroligt bra ihop som grupp. Vi har ju känt varann i fem år nu. Överlag, vi Trivs så bra ihop som band så vi är väldigt trygga ihop. Så det känns jättebra.

Hur känns det nu inför lördagskvällen?
– Pepp! Vi är taggade. det ska bli så kul, konstaterar de och fyller i varandra. Även ”Full rulle, kanelbulle” nämns som fras på hur de känner.
– Jag tror vi kommer att vara mindre nervösa imorgon för man visste ju inte, det var helt okänd mark när klev in här. Det var publik och man allt man skulle göra, gå catwalken på riktigt. Det kändes bara så jävla bra så nu är man taggad för imorgon. Nu är det 180% rakt in i väggen.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *