Refreshments och LGT ej vidare, men vinnare på sitt sätt

Gävlekvartetten Refreshments tog sig visserligen vidare till andra omgången under gårdagens semifinal men där tog det sedan stopp. De placerade sig på en snopen femteplats precis utanför de fyra som på något sätt nu tagit sig vidare.
– Det var lite retfullt nära kanske men i det stora hela är vi lyckliga för vi har varit med och fått visa upp oss och framträdandet gick bra. Vi har nått ut till en massa ny publik och förhoppningsvis vunnit lite nya fans så ja, sammantaget är vi lyckliga ändå.

Hur gick tankarna när det stod mellan er och Panetoz?
– Vi insåg faktiskt att då var det kört. De är så otroligt populära och har stor fanskara. Man blir så glad av deras framträdande att det bara är att kapitulera. De har en bra låt och deras glädje är allt som gör…det förstod vi att det var kört då.

De känner sig trots detta som vinnare.
– Vi har fått vara med om det här roliga på Melodifestivalen och vi kommer kunna skörda av det här. Vi kommer möta nya fans. Det kan bara bli bättre.

 Har ni fått blodad Melodifestivaltand nu?
– Ja, vi kommer gärna tillbaka. Det vore jättekul. Hemskt gärna igen om det går, vi satsar på det i alla fall, säger gänget.

 

LGT placerade sig snäppet sämre än Refreshments men är även de trots missad topp-4 väldigt glada över sitt deltagande och ångrar det inte.
– Vi har haft så skitroligt, de här dagarna har verkligen varit helt fantastiska för oss. Vi är jätteglada över att ha hamnat på plats sex. Vi kom in som ett okänt band och vi är så glada över alla röster och all respons. Det känns helt fantastiskt, verkligen.

Gruppen ska släppa sitt album, det första, nu i mars så arbetet med musiken fortsätter definitivt.
– Det ska bli så kul släppa vårt album i mars. Vi ska hem o lägga sista sången imorgon och sen ska det mixas borta i London. Attfå den här början känns så fantastiskt.

Vad mer än skivan har ni planerat framöver?
– Nu vill vi försöka komma ut och spela så mycket som möjligt och att ha det här som första spelning med den resa som vi ska börja just nu, det är helt magiskt. Det ska bli sjukt kul och vi är så taggade och peppade som band. Vi har verkligen fått drömstarten på den här resan också, att vara med i Melodifestivalen, Sveriges största musiktävling, kommit sexa med vår låt och allt det innan vi ens har släppt vår första skiva. Så det känns otroligt kul.

Hur snart får vi se er i Melodifestivalen igen? Killarna skrattar.
– Alltså vi skriver inte till melodifestivalen utan vi skriver hela tiden. Vi skriver nog inte till Melodifestivalen på det sättet men om vi nån någon gång skulle få en låt vi känner att, precis som den här, att vilken häftigt känsla att få göra den här i mello, då får vi väl se men någonstans nu är vi helt fokuserade på vårt album och vill bara fortsätta göra det vi gör så nu vill vi bara ut o spela!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *