Ace Wilder börjar inse festivalens storlek

Ace Wilder heter egentligen Alice Gernandt. Hon är av årgång 1982 men ser yngre ut. Hennes låt ”Busy doin’ nothin'” framför hon med fyra dansare i rutiga onepieces som uppbackning i själva scennumret. Hon såg under torsdagens repetitioner lite nervös ut men det tycktes ha släppt ganska bra till dagen efter, och hon gillar denna påbörjade resa samt att stå på scenen.

– Det är tufft men roligt. Det är jättemånga bra artister här, jättestarka artister.

Beskriv dig kort för de som inte känner till dig.

– Jag är en popartist som  har jobbat som låtskrivare många år och sen känt att nu är det dags, nu är det min tur. Nu vill jag komma fram.

Det låter så busenkelt när Ace lugnt sitter vid sitt bord i green room och förklara varför hon valde att komma fram just nu.

-Jag vet inte. Jag bara vaknade upp en morgon och tänkte att jag vill också göra detta.

Sångerskan är uppvuxen i Florida, även kallad ”The sunshine state” i USA. Hon började därför att kolla på tävlingen ganska sent men har ändå en rätt god koll, åtminstone på dess storlek.

– Det är det bästa man kan göra i Sverige, säger hon.

Busy doin’ nothin’ skrev hon tillsammans med Joy och Linnea Deb. Ganska mycket i låten känner debutanten verkligen är just hon.

– Vi kom väldigt bra överens hur vi skulle skriva texten och melodierna. Det blev en jättebra blandning.

Visste du vad du skulle komma att ge dig in i?

– Nu börjar jag inse hur stort detta är! Svarar Ace snabbt och utan tvekan. Det… jag kommer ihåg att alla försökte liksom beskriva den här situationen men jag tror inte man vet förrän man är här.

Nu ligger det endast ett genrep framför henne och de andra artisterna tills det är dags för kvällens nervpirrande föreställning. Om Ace blir ett wild card eller ett ess i t-shirtärmen återstår att se.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *