CajsaStinas utmaning – att hålla fokus

CajsaStina Åkerström som både skrivit och själv framför sin ”En enkel sång” sa i höstas att deltagande i melodifestivalen var utmanande. Nu när denna deltävlingsvecka snart går mot sitt slut fick hon berätta mer om hur utmanande denna resa har varit för henne.
– Bara att hålla fokus är en ganska stor utmaning för mig för jag är sån där som behöver mycket lugn o stillhet runt mig. Jag är van vid det i de spelningar jag brukar vara på och kommer från visvärlden. Det är lite annat men det är så mycket kärlek och värme här och folket är så underbart trevliga. Det är helt fantastiskt. Jag lyckas få min lilla bubbla ändå.

Apropå folket, hur var det att sjunga inför en publik nu på genrepet?
– Det var fantastiskt roligt. Det är en mäktig energi som kommer när publiken kommer in i lokalen. Det gör så oerhört mycket och speciellt med alla mobiltelefoner och sådana här grejer. Det är helt fantastisk stämning då.

Det hon syftar på är alla mobiltelefoner som lyste runtom henne i arenan på såväl läktare som parkett under framträdandet. Någon som var instruerat av studiomannen. Konfettin däremot hade bytt riktning. Under torsdagens repetition hade den fallit över pressen 1,5 meter  från pucken. Ikväll under genrepet föll den något närmare men landade på catwalken. Var ska konfettin landa egentligen?
Såväl CajsaStina som Camilla stående bredvid skrattar till och CajsaStina tittar snabbt på henne.
– Ja alltså, vi satt just och pratade om det här. Det blev väldigt mycket konfetti nu så att jag tror nästan att jag försvann faktiskt. Så behöver det inte vara imorgon. Någonstans lite runtom sådär, lite lagom över mig. Det vore ju exemplariskt, kommenterar hon och intygar att det ännu finns lite att jobba på där inför lördagskvällen.

Hur känns det nu såhär inför morgondagens deltävling?
– Det känns idel förväntan, det gör det. Jag hopppas det håller i sig till imorgon. Just nu känns det väldigt väldigt roligt.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *