Shirley Clamp vill beröra

Det är ikväll det gäller för artisterna. Då ska de kliva upp på scenen och sjunga sin låt och kan sedan bara hoppas att svenska folket ska ge sin röst. Shirley Clamp som varit med några gånger gillar responsen hon fick under genrepet på fredagskvällen.
– Jag tycker responsen var väldigt fin. Jag har lärt mig att det spelar ingen roll hur responsen är inne i en arena för de som röstar är två helt olika.

Hon förkunnar sedan att hon är en liveperson och att det skapades en fin kontakt med publiken även om det är en lugn låt som är mycket känslosam.
– Det var någon liten tjej som ropade ”Shirley Clamp!” och då blir man glad. Det betyder väldigt mycket att man har ännu de här små barnen som jag hade 2004 som liksom vet vem jag är. Jag tycker det är skithäftigt.

Faktum är att när Shirley efter några dagars repetitioner kom upp på scenen till en arena full med förväntansfulla människor glömde hon bort en mindre detalj, vilket syntes tydligt i bild under genrepet.
– Publiken gör ju mycket alltså. De tillför en känsla så jag till och med glömde sätta på mina öronsnäckor i örat för jag var så glad att det var publik i lokalen.

Är det svårt att hålla styr på klänningen med så mycket tyg?
– Ja det är det, får Shirley fram direkt och skrattar lätt. Jag har repat mycket på det. Förra gången dansade vi ju mycket med Shirleys angels (”I thought it was forever”, 2011) och det kan man tänka sig att ”wow vad svårt” men här är det lite svårt att få in smågrejer, att få tag i tyget med viftning, med handen o ge blick. Det är lika viktigt och lika svårt nästan som en hel koreografi.

Är detta det svåraste för dig i år?
– Det här är största utmaningen som jag själv har satt mig i för att det (Burning alive) är en väldigt känslosam låt. Den är sorglig om man lyssnar på texten och det nåt jag lyssnar mycket på när jag kör bil. Det berör mig väldigt mycket och därför är det en utmaning att jag ska försöka få folk att bli berörda i ett sånt här sammanhang där man kanske egentligen skulle sjungit nåt glatt och trevligt.

Shirley håller sig till nuet och tänker inte på utgångsläget eller på att Sanna Nielsen redan ”har gjort det”, ett avskalat balladnummer i år.
– Vi är så olika jag o Sanna. Hon är min vän och helt fantastisk. Vi är olika i uttryck o har olika låtar. Det går inte att tänka så, då kan man inte vara med om man jämför sig med andra.

Shirley beskriver avslutningsvis med tre ord hur hon kommer att känna innan sångerskan kliver upp på scengolvet imorgon.
– Väldigt glad, laddad och förberedd.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *