Ny men ändå bekant Linda Bengtzing

Fotograf: Peter Knutson.

Linda Bengtzing satte sig i en bil redan på tisdagseftermiddagen för att bege sig upp till Örnsköldsvik. I och med ”Ta mig” kommer hon att för att för femte gången sedan 2005 ge sig in i Melodifestivalen. Det är en glad sångerska som ser fram emot att återigen ställa sig på denna scen. Anledningen till det är att hon nu fått en bra låt skriven till sig i festivalen. Låtskrivarna till ”Ta mig” är Nicke Borg och hans fru Jojo Borg Larsson. Nicke Borg är gitarrist i Backyard babies och tävlade själv som artist i Malmös delfinal 2011 där både han och Linda tog sig till final. Jojo är en lite nyare bekantskap för henne.

Låtskrivarduons bakgrund innebär inte att vi kommer få en rockrökare. Man kommer fortfarande att känna igen Bengtzing.
– Ni kommer få se en ny Linda men det blir ingen rock, lovar hon.
Det kommer istället bli en popig låt.

Språkmässigt hålls det fast vid svenska språket. De fyra föregående bidragen har framförts på svenska och ”Ta mig” är inget undantag.
– Jag sjunger inte på engelska.

Det bedyras att vi aldrig kommer få höra henne sjunga på engelska i Melodifestivalen. Visserligen görs det två versioner men även i Eurovision Song Contest kommer hon välja att sjunga på svenska, oavsett eventuell önskan från annat håll.

Enkelt scenummer
Scenografiskt har såväl ”Alla flickor” som ”Jag ljuger så bra”, ”Hur svårt kan det va?” och ”E det fel på mig?” varit enkla nummer med endast dansare och/eller kör som uppbackning och något högre podium.
– Studsmattor hade jag också, fyller Linda i och menar d¨seanste gången det begav sig.
Enkla nummer är hennes melodi och det är alltså vad vi kan förvänta från henne även denna gång.

Familjen kvar hemma
Det var bara cirka nio veckor sedan sedan Linda blev mamma på nytt och gav dottern Vera en lillebror. Sonen får dock inte följa med till Örnsköldsvik. Dels för att det troligen blir skönare för honom att vara hemma medan mamma kan fokusera på att göra ett så bra nummer som möjligt och få den röstsugna delen av svenska folket på sin sida på lördag.
– Förstår du hur mycket det tog emot att åka hemifrån från honom för 2,5 timmar sedan. Det var jättesvårt att säga hejdå, säger hon med eftertryck.

Det hon ser mest fram emot under denna Öviksvecka är att besöka en skola i närheten där det går 140 elever för att bland annat prata med de om musik. Dessutom ser hon mycket fram emot att träffa alla bekanta kring festivalen och tycks verkligen gilla stämningen i denna.

Inget artisthotell
Det som däremot hoppats över är artisthotellet som boende. Istället inackorderar sig team Bengtzing i ett eget hus under veckan.
– Vi skippar artisthotellet med pannkakor och det och hyr en villa.
Villan ligger bara några minuter ifrån arenan.
– Vi bor närmare arenan än alla andra, konstaterar hon och låter väldigt nöjd över läget.

Om Melodifestivalen och det faktum att många artister studsar tillbaka förr eller senare så tar hon upp några stora punkter. I och med ett deltagande når man ut till en bredare publik och att festivalen som forum behövs.

Om du har att välja på Sverigeturné, Europaturné eller världshit, vad tar du?
– Oj… säger hon och tänker en kort stund.
Valet landar på Sverigeturnén. Hon börjar målande beskriva vad som finns utanför bilfönstret med vilda fåglar i ett vackert landskap och kommer in på några städer i vårt avlånga land som nyligen besökts.
– Jag gillar Sverige, avslutar hon.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.