Paparizou och Svenning om andra chansen-veckan

Helena Paparizou som med sin ”Survivor” ska göra vad hon kan för att ta sig till final, hade under torsdagen återigen börjat komma in i det hela igen.
– Nu börjar man komma in i det hela, konstaterar hon.
Precis efter presskonferens fotografering, när det var dags för artisterna att inta sina platser, delade Linus ut en kram till sångerskan.
– Det var ju vi som följde varandra till andra chansen så, och nu är vi tillbaka här. Sen är det ju massa andra roliga människor här också.

Helena ser sig om i green room på alla andra medtävlanden som sitter utplacerade runt henne. Dessutom är hon taggad men tar det försiktigt med rösten för att kunna leverera riktigt när det behövs.
– Jag är jättetaggad! Fast jag snålade lite på min röst faktiskt för det är lite för tidigt. Jag tog en liten sovmorgon och hade inte varit vaken mer än 1,5 timme förrän det var dags att börja sjunga och det är det inte bara att göra på en gång. Man är väldigt mån om rösten.

Hon fortsätter lektionen om att man ska låta rösten vara och värma upp den så att man i alla fall är pigg och kan börja prata något. Man är väldigt mån om rösten.

Klädbytet under torsdagen till skinnbyxor, glittrig top och luftig kofta är inte spikat heller. Precis när hon ska kommentera scenkläderna ger Ammotrack precis bakom henne ifrån sig ett vrål. Helena skrattar.
– Där kom den igen! Jag är inte säker på om jag kommer byta kläder men det är inte det som är viktigast. För mig är det viktigast att jag känner mig bekväm och att jag kan sjunga ordentligt för det här är en låt som jag kommer sjunga inifrån. Så kläder för mig är bara att jag ska känna mig bekväm och att det ser snyggt ut.

Såväl klänningen som det hon bar under torsdagens rep har gillats av sångerskan men ett eventuellt tredje klädprov planerades till fredagen.
– …på första repet där inte ni får vara med! Säger hon fast med värme och ger ifrån sig ett skratt. Hon visar prov på skön humor.

På frågan om det är någon hon ej vill möta i en eventuell duell kommer svaret ”Jag vill möta alla”. Vad gäller möjligheten till att vinna Eurovision med ”Survivior” är det något som hon lägger i svenska folkets händer.

Linus Svenning som gick till andra chansen med sin ”Bröder” i samma deltävling som Paparizou ha haft tre veckors ledigt ifrån turnén och använt dessa till att träna och åter träna. Tydligen mest på gymmet men förstås även på sin låt.
– Så den sitter ganska bra nu, konstaterar han.

Hur känns det att ha fått sjunga låten för din bror inför svenska folket och fått bevis på att folk gillar låten.
– Det känns jättekul och det är awesome att jag får göra det såhär.

Linus var inte helt nöjd med sitt framträdande så nu har han citat: ”tränat som fan”. Det lär också vara anledningen till att låten nu sitter ganska bra.

Vid en eventuell vill han helst inte möta Papariou eller State of drama. då de är starka låtar och svingrymma.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *