Ellens kometkarriär genom festivalen ändrade delvis framtidsplanerna


Det är finaldags och Ellen Benediktson som tog sig direkt hit från Malmös deltävling är nu redo att ge sig in i det igen.
– Jag känner mig taggad att dra igång igen. Nu ska jag bara komma in i allt, ladda om och upp.

Uppladdningen och att riktigt komma in i finalen låter hon få komma naturligt eftersom det är när hon väl är där som energin kommer, men hon ser en stor skillnad på Malmöveckan och finalveckan.
– Det världens urladdning när man gjort det en gång och sen ska man ladda upp igen. Det tycker jag nog är lite svårt för det känns så långt borta fortfarande och det är inte samma bubbla som det var i Malmö. Nu bor inte alla på hotellet för att folk kan bo hemma.

Hon tror ändå att det kommer gå strålande. Själva numret har inte förändrats något mer än att midjan på klänningen har höjts 2 cm för att Ellen inte tyckte att den var riktigt rätt och påpekar att detaljer är viktiga liksom att känna sig bekväm i det man bär. Hon kommer också ha lite nya smycken.
– Min låt och det som är min grej i det är ju inte ett flashigt nummer så att det finns inte så mycket att ändra. Jag tror bara det blivit konstigt om jag gått in med den avskalade låten och ha världens show till det och i slutändan vilket nummer man än har tror jag man ska vara försiktig med att ändra för mycket. Folk har ju röstat och ringt och då tror jag man vill se det.

MF-resan gav kometkarriär
Hennes resa hittills har varit enormt omtumlande. Hon beskriver den vid ett tillfälle som en kometkarriär från ingenstans. Från att inte ha varit känd till att folk människor nu vet vet vem hon är är en jättestor förändring. Samtidigt har upplevelsen hittills varit fantastisk.
– Nu har jag ju världens chans oavsett hur det går. Jag är otroligt glad att jag fått uppleva detta.

Taktiken för att försöka ta segern är samma som i Malmö, det vill säga att gå in göra sin grej och sen får det gå som det går.
– Det finns inte mycket mer att göra i detta stället. Antingen gillar folk det eller inte och för mig är, inget är ju en förlust för mig eftersom att bara tagit sig hit är världens vinst.

Ellen medger att man förstås tänker på motståndet men hon försöker att inte bry sig för mycket om det. Hon ser också en fördel som debutant att det inte spelar någon roll egentligen även om man vill bli bäst och alltid ska föröka vara det men att pressen på en debutant inte är lika stor gentemot de som söker revansch eller liknande.
– Jag skulle inte vilja vara i deras skor nu för det måste vara sjukt jobbigt! Oavsett vilken placering jag får, menar kommer jag sist kan jag skratta åt det och kommer jag först är det jättekul. Jag kan tänka mig att det är mycket jobbigare, att det är mycket mer viktigt med bra placering än vad det är för oss debutanter.

Under deltävlingen skrevs det mycket om hur säker Ellen var på alla repen och inte verkade nervös. Hon ser det som att alla förutsatte att hon skulle vara väldigt nervös bara för att hon var debutant.
Så behöver det absolut inte vara för det är ju detta vi alla tycker är roligast och då tror jag man överkommer den nervositeten på nåt sätt även om man gjort det sju gånger eller en gång, just för att man tycker att det är kul.

Fördelar med att ha varit stand-in under Eurovision
Hon kan se en liten fördel av att ha varit och naggat på Eurovision Song Contest redan (artiststand-in för scenteknikerna innan de riktiga artisterna anlände) samt kände flera Fördelar under Malmödeltävlingen där mycket av de tekniska och praktiska detaljerna redan gjorts en gång tidigare.
– Det var redan så mycket nytt som det var så då var det skönt att åtminstone haft in ears på sig innan och ha gjort repen innan, att man visste att då var det paus här. Man visste lite med kameror och sådana grejer och jag hade träffat de i produktionsteamet innan så absolut var var det skönt.

Man kan säga att Ellen halkade in på ett bananskal i festivalen via Christer Björkman. Att hon skulle komma att stå på Melodifestivalscenen som artist mindre än ett år efter sitt stand-in på ESC visste hon ännu inte då. Går man tillbaka ett år så var hennes plan mer att söka in till någon musikskola och därefter försökt utbilda sig mer inom musik och gå producentutbildning för att lära sig så mycket som möjligt inom branschen, för att inte behöva vara så beroende av andra.
-Jag tänkte att om jag ska slå igenom så är det bra om jag kan så mycket som möjligt själv, då har jag större chanser att, hittar jag ingen som vill producera mig gör jag det själv liksom. Så tänker jag lite fortfarande på sätt och vis. Jag tror fortfarande det är bra att kunna så mycket som möjligt själv även om man ska jobba med andra för du blir mer lyssnad på ifall du kan dina grejer. Så tänker jag fortfarande fast sen har ju saker och ting förändrats och jag kommer inte behöva, kommer ej behöva traggla lika mycket som jag kanske behövt om jag ej fått den här chansen.

Stort stöd
Det finns ett stort stöd i dels familjen som är jättestolta och tycker att det är roligt med framgången, fast kanske mer nervös än vad Ellen själv är, dels kompisarna i skolan som bara varit glada för hennes skull.
– Jag vet att några stycken ska förfesta med mello på lördag så det är kul. Det är skönt att de stöttar och stödjer mig så mycket så klart.

En av hennes personlighetsdrag är envishet vilket man kunde se en bit av på efterfesten då champagneflaskan först inte ville öppnas. Ändå vägrades hjälpen. Ellen skrattar vid minnesbilden som dyker upp.
– Ja, jag ville inte stå där och bara ”åååh hon kunde inte öppna flaskan så hon gav den till mannen som är stark och kan öppna”. Nej alltså, de könsstereotyperna vill jag inte bekräfta så då var jag tvungen och det gick ju, konstaterar hon med triumf i rösten mot slutet.

Hon säger vidare att det kan vara ett gott tecken att champagneflasköppnande inte är en av hennes starka sidor då det visar att hon inte brukar omge sig med lyx och alkohol. Jag säger åt henne att vänta tills den sjunde gången hon är med i festivalen och får ännu ett skratt som gensvar.
– Vi får de om jag är med så många gånger.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *