Ellen siktar mot tyngre musik, utesluter ej återkomst i tävlingen

Ellen Benediktson placerade sig på en sjundeplats med sin ballad Songbird. Hon ser festivalen som en språngbräda och ska nu bara försöka förvara skörden av detta så bra som möjligt för att få en fotsatt karriär som inte slutar efter festivalen.

Nu vill sångerskan hitta sitt eget sound och producera ett album som känns väldigt mycket sig både genremässigt och uttrycksmässig, vilket egentligen är en mer tuffare stil än vad ”Songbird” är. Ellen lyssnar mer på tyngre proddad elektronisk musik.
– Sen är det klart, jag lyssnar ju mycket på Kent och sådär så om Jocke Berg vill skriva en låt till mig så tackar jag inte nej. Ännu bättre om jag får skriva tillsammans med honom, inflikar hon. Jag vill ju skriva min musik själv eller åtminstone vara med.

Depeche mode som en av de stora favoriterna så hennes musik ligger egentligen ganska långt ifrån Songbird.
– Denna låt säger inte så mycket om mig som musiker eftersom den är en i princip helt oproddad låt med akustisk gitarr och det ju en sådan låt egentligen alla artister kunnat haft på ett album som en outsiderlåt eller något. Det var därför jag tackade ja också. Jag kände att när man är såhär ny i sin karriär är det bra med en låt som inte sätter en i ett fack direkt så man ha tid på sig att utforska lite.

Att utforska innebär inte att smaka av ett gäng olika genrer åt höger och vänster, hon har en ganska tydlig väg framför sig.
– Nej så tänker jag nog inte, utan jag tänker hålla mig till en genre. Som sagt jag vill…ja, mörkare tyngre musik som inte är lika glad direkt men den är lite popigare än det jag brukar göra, förklarar hon.

Ellen stänger inte dörren för en återkomst i festivalen framöver om hon får en bra låt men vi lär inte se henne så snart som nästa år, åtminstone om man ska tro hennes ord. Dyker hennes namn upp igen i Melodifestivalsammanhang så låter det som att vi kommer återfinna henne bland låtskrivarna till bidraget.
– Jag skulle nog inte ställa upp igen om det inte är en egen låt jag skrivit, för det är det jag vill göra, jag vill göra min egen musik. Det här var jättekul och en bra låt men jag vill vara med i processen och låtskivandet och jag tänker inte ställa upp nästa år i alla fall.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *