Sanna Nielsen tar hjälp av ”The big five”

Det börjar dra ihop sig för alla deltagande nationer att bege sig mot Köpenhamn. Sanna Nielsen, vå representant 2014, åker inte ensam. Hon har kallat in förstärkning hos ”The big five”. Nej, jag talar inte om Tyskland, Spanien, Frankrike, Storbritannien och Italien, även om vi faktiskt pratar Eurovision. Jag syftar på en annan typ av ”The big five” nämligen de fem som SVT benämner som just Sveriges körelit; Britta Bergström, Jessica Marberger, Dea Noberg, Jeanette Olsson och Thérèse Löf Amberg. Anledningen till att dessa kallats in är att förinspelad kör inte är tillåtet i ESC. I ESC måste all sång framföras live. Något jag tycker är bra.

Samtliga är rutinerade och har både synts och hörts väldigt mycket genom åren i Melodifestivalen. De har även varit med ett antal gånger i den två är äldre ”storebrodern” Eurovision Song Contest och det inte bara bakom de svenska bidragen. För Dea Norberg blir detta tionde gången hon körar i Eurovision Song Contest och stod bland annat bakom Charlotte Perelli (då Nilsson) 1999. Thérèse backade upp Carola 2006 i ”Invincible” som slutade på en fin femteplats. Britta stod bakom Loreen 2012 då ”Euphoria” fick hela Europa på fall och tog hem tävlingen till Sverige igen. Britta körade också bakom Belgiens Kate Ryan 2006 i Aten. Då tillsammans med Jeanette Olsson som även hjälpt grekiska Antique till en tredjeplats 2001. Även Jessica har för övrigt varit med att vinna ESC men för Azerbajdzjan 2011 när Ell & Nikki vann med sin ”Running scared”.

Sanna Nielsen som alltså efter sitt sjunde försök i Melodifestivalen till slut fick förtroendet att representera Sverige ute i Europa ringde själv upp samtliga som tackade ja direkt och såväl hon som kören är positiva.

– Allt kommer att kännas mer live den här gången. Jag tror det kommer bli jättebra. Jag har jobbat med alla dessa tjejer förut och de är toppen, säger Sanna till svt.se

Publicerat av

En kommentar till “Sanna Nielsen tar hjälp av ”The big five””

  1. Hej!

    Ut mer med videos? 🙂

    Jag kan idag komma tillbaks på robinssin robban videon och gilla dig…
    Kör bara!

    MVH David

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.