Malena Ernman och Loa Falkman gör smygpremiär i allsången

Malena Ernman fanns även hon på plats på Sollidenscenen inför sommarens allsång. Hon hade inte exakt koll på om det blivit 3 eller 4 besök tidigare men valde sedan att dra till med att detta nog blir fjärde gången gillt. Dessutom med den fjärde allsångsledaren då hon upplevt samtliga sedan Lasse Berghagens tid.
– Jag har ju varit med om både Lasse Berghagen och Anders Lundin och Måns och nu är det Petra.

Att det för första gången är en tjej som leder programmet tycker Malena är kul och ser samtidigt chansen att få vara med och peppa henne i sitt allra första program. Petra har hon för övrigt höga tankar om och ser viktiga likheter mellan Petra Marklund och Måns Zelmerlöw.
– Jag tror hon kommer vara fantastisk. Hon är en väldigt sympatisk människa och en väldigt intensiv och lyssnande person. Hon tar in och lyssnar och verkar intresserad av andra och det är det viktigaste. Det var Måns också men det är det viktigaste som programledare, att man inte framställer sig själv utan tar in gästerna och visar upp deras kvaliteter och det gjorde både Måns och det gör Petra bra också.

Vi kommer få se fram emot ett smakprov ur operan Xerxes när Ernman och Loa Falkman tillsammans gästar premiärallsången. Just Operan Xerxes är den som de kommer gå upp med på Artipelag i mitten av september och hon mezzosopranen ser fram emot att få gå in i rollen som barocksångerska, något hon inte är alltför ofta. Innan hon och Loa börjar repa på operan kommer det bli en helkvällsföreställning på Dalhalla med Lill Lindfors och Nisse Landgren som gäster, en föreställning som är utsåld. Hon försöker också se till att undvika att resa så mycket när hon slipper och hoppas kanske få njuta lite av den svenska sommaren mellan jobben.

Allsång på Skansen beskrivs som programmet med stort P, med en publik som är med och alla som sitter i stugorna och sjunger med. Får hon välja ut tre allsånger blir det lokalbekant, traditionellt samt lite Evert Taube.
– Jag måste nog säga ”Sommaren är kort” med Tomas Ledin, han är från Sandviken som jag. Idas sommarvisa och en Taube, vilken som helst, säger hon.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *