Allsångsscenen var… Lalehs

Laleh

När så Petra lämnade över till Laleh så började sångerskan med att hälsa på publiken, delvis viskande dra igång festen med Stars align, en låt som är något schizofren. Den började med taktfasta trummor och fortsatte med några lugnae delar inbyggda för att sedan övergå till mer elektroniska beats. Då var Bjurö klubb mer sammanhängande liksom den efterföljande Elephant som faktiskt var riktigt skön med handklapp i som höjde den ytterligare.

För någon som inte följer Laleh eller är stort fan av henne kunde vissa delar av showen kännas udda men i stort var det en bra show hon gav. Nu var hon inte ensam på scenen utan hade ett eget band med sig samt egna gäster. En av de var safoura Safavi. Tillsammans sjöng de Der Yek goshe, som kan vara den kanske svåraste låten vad gäller för publiken att förstå sig på. Dock stor eloge till Laleh som faktiskt inte rättar sig efte andra utan väljer att gå sin egen väg.
– Det krävs talang för att hänga med i mina svängar  o jag vill tacka er för det, sa hon mitt under konserten.

den första låten på svenska kom när hon satte sig vid flygeln, fick sällskap av tre vitklädda dansare och drog igång den underbara En stund på jorden. Förutom lite draghjälp av Petra Marklund i en av sångerna hade Eva Dahlgren bjudits in. Det var förstås Ängeln i rummet som stod på schemat och responsen från publiken kom ganska snabbt.

Det var väl halvtid in, ungefär när hennes hit Some die young kom som stämningen blev ännu lite hetare och mot slutet, kanske de sista 10 min hade även sittplats förvandlats till ståplats. Laleh själv tyckte inte vilja göra ett avslut och finallåten Colors som hon körde redan i den ordinarie timmen ramade in kvällen bra.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *