Laleh dominerade och Alice Babs hyllades i ordinarie timmen

Laleh

Sommaren fortsatte att hålla i sig och visa sig från sin bättre sida när Petra Marklund fick finbesök av Ison & Fille, The real group, Doug seegers, Annika Herlitz samt Laleh. Det blev mycket Laleh just denna kväll då hon både inledde och avslutade den ordinarie timmen samt fick inta scenen med sitt band och egna gäster i ytterligare en timme efteråt. det var ganska bra fat på kvällen med snabbare välkända allsånger, blandade artistframträdanden samt ett hyllningsmedley till den i våras bortgångne Alice babs. Petra fortsätter visa att hon blivit varm i kläderna och nu var nivån kvällen betydligt jämnare rakt igenom, inkluderat hennes samtal med gästerna.

Till tonerna av signaturen Stockholm i mitt hjärta klev programledaren Petra Marklund ut i svart ärmlös tröja med svart-vita mönstrade vita byxor och drog av låten tillsammans med en publik som redan från början var riktigt med. En våg av armar vinkade fram och tillbaka under sången. Petra gick direkt på den första allsången En gång jag seglar i hamn. När den tystnat presenterades Laleh som med hjälp av eget band och tre viftande fanbärare framförde sin egenskriva Colors. Den allsång hon ledde var Ted Gärdestads fina Sol, vind och vatten, dock i något nyare kostym.

Ison & Fille

Från Ted Gärdestad till rap när Ison & Fille intog scenen med Länge leve vi som de sedan bad hjälp av publiken i under refrängen. Sedan höjdes den avancerade nivån cirka 3 snäpp när Fredrik Benke Rydman från den tidigare dansgruppen Bounce tyckte att det var dags att både dansa och sjunga. Det var riktigt kul att se hela Skansen försöka hänga med i rörelserna, såväl barn som pensionärer.

Musikalstjärnan Annika Herlitz i ljusblå spetsklänning med blommigt mönster sjöng med stor inlevelse Slå dig fri ifrån just filmen Frost dit hon lånat ut sin röst. Hon hade valt allsången Dans på Sunnanö. Efter ett ganska läckert nummer som till största delen handlade om att mäta fick Doug Seegers från USA träffa sin svenska publik och bjuda på sin lugna något släpiga Going to the river.

Petra Marklund är ju även hon artist i grunden, liksom de tidigare allsångsledarna, och inledde ett Alice Babs-medley för att snart få hjälp i det av såväl The real group som Annika herlitz. Det följdes av den snabba glada allsången Vårat gäng.

a capella-gruppen The real group framförde sedan sin version av Scandinavian shuffle innan Laleh åter intog scenen och avslutade med Goliat, under hjälp av en kör av omkring 10 vitklädda tjejer. En helnöjd Petra tackade gästerna för kvällen och bad publiken sitta kvar för Lalehs egna timme som skulle följa på detta.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *