Conchita Wurst kvällens stora publikdragare

Conchita Wurst

Traditionen att ta in lite fler Melodifestival- och Eurovisiondeltare än vanligt under prideveckan håller i sig. det som möjligen drog den nyfikna publiken till Skansen denna tisdag var Eurovisionvinnaren Conchita Wurst som har ett väldigt fullt schema under sin Stockholmsvistelse men även Alcazar, Panetoz och Ola Salo som skrivit årets Pridelåt var populärt inslag hos publiken. Weeping Willows och Anna Stadling tillsammans med pianisten Stefan Nilsson stod för de lugnare inslagen mellan allsångerna, som för övrigt var okej.

Först ut av gästerna var Alcazar, trion som knappt verkar veta hur man står still. De rev av ett mindre medley med fyra av deras låtar genom åren där den avslutande låten var deras nyaste singel Good lovin. deras allsångsval var Robert Brobergs Båtlåt.

Weeping Willows med Magnus Carlsson i spetsen stod för ett betydligt lugnare inslag, nämligen den vaggvisedoftande (We’re in) different places och hade stråkar till hjälp. Stråkarna var även med när Magnus sjöng duett med programledaren i bröderna Gärdestads fina Sommarlängtan.

Den andra gruppen som inte heller står still särskilt många sekunder när de spelar är Panetoz. De hann knappt komma in på scenen innan bad publiken att stå upp och dansa med i deras Melodifestivallåt Efter solsken. I efterföljande allsången Jag vill vara din Margareta delade gruppen upp sig så att några ledde publiken från scenen medan några drog ut i gångarna för att låna ut sin mikrofon till sånglystna.

Anna Stadling & Stefan Nilsson

Anna Stadling och Stefan Nilsson tillsammans med Monettkören gav Så som i himlen-känsla när de bjöd på den riktigt härliga och fina Jubelsång som kom till utifrån en dikt Stefan fått. En sång som också gav en del sommarkänsla. Conchita Wurst från Österrike var kvällens mest storslagna gäst och framförde sin Eurovisionsvinnarlåt Rise like a Phoenix. Därefter skickade Ola Salo upp en manskör och tre trumslagare på scenen för att sedan bana väg ned genom kören. I mörka byxor, randig tröja,  svart skinnjacka och solbrillor rörde han sig mellan scenens olika delar medan han sjöng Pridelåten I got you under bra drag. Vilket också fick avsluta kvällen.

En väldigt bra allsångskväll överlag med en av de bättre gästuppställningarna hittills. Vissa delar av programledarens prat kliar det dock fortfarande i fingrarna över att klippa ned, även om de var få denna kväll.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *