Robin Paulsson inför att leda Melodifestivalen: Nu vill vi börja jobba med det här på riktigt

Robin Paulsson & Sanna Nielsen

Christel Tholse Willers och Christer Björkman var de två som presenterade programledarparet. De förklarade att det som hade sökts var någon som med varm och säker hand kan leda oss och tittarna genom turnén. Kombon Robin Paulsson & Sanna Nielsen blev ödmjukt beskrivna som två stycken som båda har en naturlig värme, erfarenhet och förmåga att sprida glädje. Roin har också fått förfrågan tidigare år men då har det inte passat honom, förrän nu. I och med att ena är van i programledarrollen medan den andra är van vid musikscener tänker sig Christer Björkman attt de ska kunna luta sig mot varandra och lära sig av varandra. Den kvinnliga hälften av paret är ute på samma spår när hon nämner deras styrkor.
– Jag tror vi är väldigt vana vid, du är ju van vid programledarrollen och jag står på scen och sådär så att de kommer nog kännas bra, säger hon och tittar på sin faktiskt några cm längre kollega trots att hon bär högklackat.

De två har mötts tidigare men då Sanna har varit gäst hos just Robins. Robin beskriver sin nya kollega som en varm och jordnära person. De har också lätt till skratt tillsammans. För Sanna är det första gången någonsin som hon kliver in i en programledarroll.
– Jag tycker faktiskt att jag är ganska modig, om jag får säga det själv säger hon och skrattar. Som jag sa innan så har jag märkt på senaste tiden att jag har en förkärlek till att slänga mig ut i situationer som jag inte är riktigt van vid men jag måste nog säga att det ska bli väldigt roligt.

Robin ser det som att det är 50/50 delat när det gäller glädje respektive nervositet han känner inför denna roll och påpekar att de samtidigt har tackat ja för att de faktiskt vill detta mer än de inte vill det. För Sanna är det med en skräckblandad förtjusning hon ger sig in i rollen som programledare istället för tävlande.
– Man är så laddad också. När man väl har tackat ja är man sådär att nu, nu vill vi ju börja jobba med det här på riktigt! Säger Robin.

Robin förklarar och summerar i en mening vad vi kan tänkas förväntas av duon i vår när de kliver ut på scenen för att leda oss från den första deltävlingen i Göteborg och ända fram till finalen i huvudstaden fem veckor senare.
– Vi kommer försöka bjuda på oss själva, så mycket vi kan. Sen kommer vi behandla tävlingen med respekt och leda programmet med någon form av trygghet

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *