Andreas Johnson om låten: ”Den var oerhört självklar”

Andreas Johnson

Andreas Johnson konstaterar själv att det har blivit några vändor i Melodifestivalen nu. Närmare bestämt fem deltaganden som artist (Sing for me 2006, A little bit of love 2007, One Love i duett med Carola 2008, We can wirk it out 2010, Lovelight 2012). Den här gången heter låten Living to die och han har själv skrivit den tillsammans med Bobby Ljunggren och Karl-Ola Kjellholm.

Nu har ju Andreas deltagit ett år till, så sent som förra året. Då endast som låtskrivare dock, vilket var lite jobbigare än han möjligen tänkt sig från början.
– Ja, förra året var jag enbart låtskrivare och det var jobbigt nog att sitta på bänken där, utan kontroll, säger sångaren, som även gillar hockey.

Genom att vara artisten som också framför låten finns möjligheten att, med att ta Andreas egna ord, få lite mer kontroll över hur sakerna landar. Det är dock inte anledningen till att han väljer att själv hålla i mikrofonen i år. Faktum är att för två månader sedan fanns inte ens Living to die.
– Den här har kommit till nu på hösten och det blev bara att nu när vi skrev låten, att vi kände att den var oerhört självklar och dess uttryck. Så det var svårt o hålla den ifrån tävlingen om de ville ha den, säger han och menar Christer Björkman & Co i Melodifestivalen.
Mycket riktigt önskade teamet ha den med i tävlingen och då fanns ingen som helst tvekan att ställa upp som artist, vilket Andreas påpekar att han har som jobb och älskar. De senaste åren har sångaren hållit sig ifrån mycket offentliga sammanhang och är nu peppad på att både skriva låtar, få komma ut och resa samt träffa lite andra människor. Han har också en önskan om att sätta lite mer fokus på sig som artist nästa år.
– Det här är ett sätt att kicka igång det, i Melodifestivalen.

Själva låten beskriver han som väldigt lokalbaserad, en upptempoballad som är röstbaserad och textbaserad. Det handlar väldigt mycket om hans röst och texten som gör ”det”.
– Jag hoppas det är en låt som kommer att drabba folk också.

I sitt startfält är Ellen och Amparo de som han känner till bäst och vet att det finns väldigt bra sångare i gänget och tror att de skulle kunna vara de röststarka.
– Men det kommer gå bra, avslutar han med självsäkerhet.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *