Debutanten Molly vill ej tappa bort sig själv

Molly Pettersson Hammar

Molly Pettersson Hammar är tjejen som liksom många andra tagit steget från Idol till Melodifestivalen och är en av årets debutanter. Den låt hon kommer att tävla med i vår heter I’ll be fine. Molly har själv skrivit den tillsammans med Lisa Desmond, Tim Larsson Tobias Lundgren och Gavin Jones.

Den relativt nykläckta sångerskan ser två stora skillnader i att ta steget från Idol där hon för övrigt kom fyra till Melodifestivalen. Den ena är att denna tävling är i lite större skala, att allting är större på något sätt. Den andra är sättet hon får visa upp sig på.
– Den största skillnaden är att jag får vara mig. Jag sjunger min egna låt och jag får visa vem jag är, säger Umeåtjejen som är uppväxt i Stockholm.

Just låtskrivande är inget nytt för henne och det är kanske Melodifestivalen som ligger mycket till grund för att I’ll be fine ens kommit till.
– Jag skriver mycket själv med de och vi träffades väl på melloefterfesten förra året faktiskt, upplyser hon och berättar vidare att de har gjort en del grymma låtar tillsammans.

Det finns en sak som Molly är rädd för men det är inte att tappa texten eller så. Hon tänker en stund för att söka efter de rätta orden.
– Ja, jag är rädd för att tappa… Bra fråga, vad ska jag säga? Jag vill bara behålla mig själv. Jag tror att det är mest att, det är många som kommer tycka till och många som ger kritik. Jag vill bara behålla mig själv och det jag tror på liksom, men det tror jag kommer gå, det ska gå.

Vad det gäller de övriga i hennes startfält är hon bara positiv och säger att hon inte riktigt hunnit komma in men tycker att alla verkar jättetrevliga och ser fram emot att lära känna de i vår.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *