Marie Bergman och Sanne Salomonsen slår sina stämband ihop

Marie Bergman & Sanne Salomonsen

Kombon sanne Salomonsen och Marie Bergman må vara en ny konstellation för oss men de två har känt varandra i många år och är väl bekanta med varandra. Marie är emellertid snabb på att förklara hur denna duo hamnat i Melodifestivalen. Marie som var med senast 1994 och sjöng Stjärnorna tillsammans med Roger Pontare och Sanne Salomonsen som deltog 2005 med Higher ground.

Det är alltså cirka 20 respektive 10 år sedan Marit Bergman och Sanne Salomonsen senast syntes på MF-scenen och att de återigen kommer kliva upp på den, denna gång i en duett, beror på herr Björkman.
– Det är faktiskt Christer som har bjudit upp oss, bjudit in bägge två för han förstod att vi skulle gilla låten och förhoppningsvis kunna göra den fruktansvärt bra, säger Marie.

De upplyser om att för att förstå vad som fick de att gilla låten som presenterades för de så måste man höra den men att den bara stämmer och är väldigt bra.
– Den är melodisk och den är på ett sätt som vi båda två identifierar oss med, tillägger Sanne.
– Och en bra text, fyller Marie i.

Just nu finns det inget alls som oroar duon som mest bara ser fram emot våren och deras deltävling i Malmö. Marie tippar dock att det säkert kommer. Just nu är det bara kul att allt är igång. Den stora frågan blir nu om Marie kommer att bryta sin fina segersvit i tävlingen. Risken är rätt överhängande att det sker då hon hittills vunnit alla gånger sångerskan deltagit (1:a med Family four både 1971 & 1972 samt 1:a med Roger Pontare 1994). Med 20 år sedan senaste deltagandet har det hänt en hel del i denna stora tävling och Sveriges största musikfest.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *