Andreas Weise med sikte på Europa

Andreas Weise

 Andreas Weise är visserligen debutant i tävlingen men har redan varit i musikbranschen några år. Han har dessutom något av ett hästminne och konstaterade direkt när vi möttes att det var ett tag sedan. Det var nämligen två somrar sedan han besökte Allsång på Skansen och glatt sprang runt på den scenen, med stor energi. Genast togs frågan upp huruvida han kommer att springa lika mycket på Melodifestivalsscenen. Andreas lägger en kaffebeställning till sin kontakt innan han ger ett svar som skapar än mer nyfikenhet på vad som komma ska om några månader.
– Ja, springa kommer jag nog inte göra men det kommer bli en föreställning utan dess like i alla fall. Det blir show.

Det bidrag han kommer att framföra heter Bring out the fire och är bland annat skriven av en icke helt obekant Thomas G:son. Den beskrivs som en väldigt fartig låt som är lite poppigare än Andreas tidigare gjort men ändå väldigt mycket honom. Att man får gå in i den här tävlingen och göra sin egen grej är en sak han verkligen gillar.
– Jag vill inte tappa min identitet och det gör jag verkligen inte. Sen är det, nej men det är glatt och den är stark och det är en stor låt. En arenalåt verkligen som är kul att gå in med. Jag skulle kunna gå in nu och göra låten så känner jag.
Faktum är att Andreas tror så pass mycket på låten att han är tvärsäker på att den platsar i Eurovision Song Contest och tvekar inte ett ögonblick på det. Det är en ”internationell låt på alla plan” som ligger helt rätt i tiden. Weise förklarar det med blandningen av pop och en motownkänsla som är väldigt rätt nust nu om man tittar på var folk lyssnar på i Europa och USA. Det beställda kaffet ställs framför honom och Andreas tackar för att sedan fortsätta berätta om sin låt och influenserna i dagens musik med Adele, Amy Winehouse och John Newman just nu.
– Den är väldigt rätt i tiden o passar mig väldigt bra.

Nervositeten finns såklart där inför att vara debutant. Samtidigt påpekar han att det känns speciellt och som en stor uppgift som ligger framför honom.
– Men det är också extra kul och vara debutant för att då kan det hända så mycket saker. Jag vet inte om det kan vara så att, många av mina fans som följer mig nu förväntar sig en sak men det finns många människor som inte gör det. De kanske får en ny bild av mig eller kanske förbättrad och vissa får en helt ny bild så att det är ett roligt sammanhang också att visa sig som artist. Speciellt när jag jobbar med det så mycket som jag gör, inflikar han.

Den största rädslan är att gå av scenen och inte vara nöjd med framträdandet då det är det värsta som finns, att gå upp o göra något o känna efteråt att ”jag kunde gjort det bättre”.
– Men det jag ser mest fram emot det är just nu att få gå in och köra den här låten för första gången, det ska bli riktigt roligt! Avslutar han och ger ifrån sig ett glatt ”woohoohoo” som förtydligande på hur taggad han är. Med tanke på det och nämnda rädsla finns en stark aning om att vi kan komma att få se en Andreas Weise som går in i detta till 110%, allt för att verkligen leverera på det sätt han vill och för att bli riktigt nöjd.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *