Annika Herlitz: ”Den känns lite som gjord för mig”

Annika Herlitz

Annika Herlitz är musikalstjärnan som tog klivet till dubba tecknad film (Elsa i storfilmen Frost) och blev uppmärksammad den vägen för en större skara. Så sent som i somras stod hon på allsångsscenen, vilket inte är så bara för någon som gör sitt allra första framträdande utanför musikalscenen just där. Nu tar hon klivet in i Melodifestivalen med låten Ett andetag skriven av bland annat Amir Aly och Sharon Dyall.

Redan på första frågan om vad som är störst, Melodifestivaldeltagande eller Allsång på Skansen så får Annika svårt att svara.
– Å vad svårt o välja, nej men man måste väl, det här (läs: melodifestivaldebuten) är väl ändå lite större faktiskt. Fast för mig var allsången så speciell för det var det första framträdandet jag gjorde så det går inte att jämföra de två.

Det var ingen mindre än Robert på skivbolaget Warner som fick in henne i tävlingen. Han snappade upp henne och är den som i grunden är anledningen till att hon blev bekant med Ett andetag och sedan kom med. Annika är väldigt nöjd över låten som passar henne som hand i handske i stort sett.
– Den känns lite som gjord för mig faktiskt. Den visar hela mitt register och den är väldigt vacker tycker jag. Den är lite av en utmaning men den känns ändå fantastisk.

Hon ligger redan långt fram i planeringen. Trots att det bara är slutet av november och cirka två månader kvar avslöja hon att de redan är i full gång att planera och spåna fram idéer. Det som ses mest fram emot är själva stunden när sångerskan får gå upp på scenen och köra. Har hon haft scenskräck förr så tycks den nu har förpassat sig till en annan kontinent än den hon befinner sig. Men är det då inte skrämmande att som debutant visa upp sig och sjunga för flera miljoner, som dessutom ska rösta och döma? Annika ger ifrån sig ett skratt.
– Jo, såklart. Jag kommer nog försöka fokusera på de där som sitter i rummet och det räcker liksom. Man får man fokusera på de och inte tänka så mycket på hur många som tittar hemma för då kanske man blir lite galen, man vill inte det. Lagom nervös ska man vara, avslutar hon.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *