Ellens visar upp ny stil

 

Ellen Benediktson

Linus Svenning och Ellen Benediktsson var båda debutanter under förra året. Nu har de valt att återkomma. Hos Linus ligge skillnaden i att det är gladare och lite snabbare låt än Bröder var, samt att texten är på engelska och inte svenska vilket sångaren tycker är mycket skönare än att sjunga på svenska. Även Ellen kommer att bjuda på något annorlunda i år, men frågan är om inte hennes förändring blir än större. Hon går från balladen Songbird till en tuffare låt med Depeche Mode-influenser.

Förra året kom Ellen från ingenstans, tog sig direkt till final och kom där på en sjundeplats. Nu är hon tillbaka och tycker att det ska bli roligare den här gången i och med en större frihet. Låten Insomnia är skriven av just Ellen tillsammans med Anderz Wrethov. Sångerskan har också varit med och bestämt sitt koncept och har varit med i hela processen.
– Då har jag mycket mer större rum att visa vem jag är och det känns kul.

Tanken på Melodifestivalen fanns egentligen aldrig. De hade kommit fram till redan innan att båda älskar Depeche Mode In your room. Så hade Vrethov en idé om Insomnia, att göra något i den stilen. Allt flöt på för duon.
– Vi har samma text och sådär. Jag tyckte det blev skitbra och så tyckte alla den var så jävla bra. Då sa jag att ska jag vara med i tävlingen då ska jag ha den låten.
Det finns en speciell sak som Ellen längtar mest efter. Det är att få visa upp sig från en annan sida, som är lite mer henne stilmässigt än vad hon fick visa sist.
– Jag ser mest emot att visa mitt nya sound liksom och komma ut med förhoppningsvis mer låtar. Jag hoppas kunna bygga på det här konceptet och ja, fortsätta med det här helt enkelt.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *