Carolas Evighet den starkaste segertippade låten hittills

Cirka en månad endast återstår innan Melodifestivalen startar med Göteborg som första stopp. Jag har inför årets turné försökt se om något startfält verkar svagare eller starkare  på papperet, men kommit fram till att det är ganska jämnt. När Carola ställde upp 2006 med ”Evighet” kände man redan innan att ingen skulle rå på henne och att de övriga slogs om andraplatsen. Det var så pass tydligt. Sedan dess har inte någon varit lika starkt segertippad även om man kunnat ana någon möjlig segrare som till exempel Loreen 2012.

Genom försök att kolla närmare på andelen debutanter i årets semifinaler skulle man kunna tycka att det sista startfältet är svagast, då endast två av de sju tävlandena varit med tidigare. Å andra sidan har vi lärt oss att debutanter kan överraska och ibland rejält. Titta dessutom på pojkbandet JTR:s facebooksida, trion som ganska nyligen gjorde succé i Australiensiska X factor, så har de i skrivande stund hela 13 357 likes och antalet beundrare torde inte minska, snarare tvärtom. Även om så också Annika Herlitz och Midnight boy är debutanter så kan de ha en del att säga till om jämte Måns Zelmerlöw. Inte minst för att Annika med sin ”Slå dig fri” från Disneys succéfilm Frost visat upp sig och sin röst för en större och bredare publik

I de resterande tre startfälten är det mellan 3-4 debutanter/stad och bland de resterande finns det många redan välkända namn som är väl fördelade i grupperna. Jag vågar påstå att det här kommer bli ett roligt och intressant år med förhoppningsvis många positiva överraskningar. Om det finns någon som kan pekas ut som storfavorit till seger i mars? På den frågan säger jag direkt nej och chansen att det skulle dyka upp en segerfavorit före alla andra är just nu väldigt liten.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *