Krönika: Filippa Bark delar svenska folket och en app som säger för mycket?

Efterfesterna som avslutar den fullspäckade veckan i Göteborg har de senaste åren haft ett tema. I år var det franskt tema vilket bland annat syntes på de små Eiffeltornen i miniatyr som höll upp lapparna vid varje maträtt och tillbehör. Årets fest var förhållandevis trevlig. Det som drog ner betyget på den var att många tycktes lämna tidigt och redan vid 03 började festsalen kännas halvtom.

Ett ämne förra veckan gav många reaktioner var ”praktikanten” Filippa Bark. Många retade sig på henne medan andra tyckte det var riktigt kul att hon fick vara med. Några tyckte hon var så pinsam att det krävdes skämskudde medan andra älskade hennes skämt av varierade former och kvalitet. Vad man än tycker om henne så får hon alla att skratta.

Molly Pettersson Hammar, 19-åringen som charmade väldigt många och växte till något av en favorit till finalplats, lyckades till vår förvåning inte ta sig in på topp-5 ens utan hamnade näst sist. Det har dykt upp funderingar kring om röstningsstrul kring den nya appen ligger bakom, vilket Christer Björkman sagt inte har påverkat. Hur som helst tror jag att hennes ”I’ll be fine” kommer ta revansch utanför festivalen.

Apropå appen så kunde man se ganska snart efter att hjärtröstningen stängt hur resultatet skulle se ut om endast dessa röster fått bestämma och det visade på exakt den ställning som skulle visa sig bli den slutgiltiga med en överlycklig Eric Saade och en minst lika lycklig Jessica Andersson till final. Om SVT väljer att tala om resultatet enligt hjärtrösterna även kommande lördagar och det också visar sig stämma så finns det risk att spänningen försvinner totalt.

Finalistduon Saade/Andersson anlände för övrigt till festen samtidigt och öppnade champageflaskan tillsammans under jubel. Eric passade sedan på att ge Jessica en ögondusch för att därefter agera gentleman och bistå med hjälp att få bort det.

Eric Saade & Jessica Andersson firar sina finalplatser

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *