Två debutanter med helt olika stil

Två av veckans debutanter heter Kalle Johansson och Jon Henrik Fjällgren. En likhet mellan de är att de har tävlat tidigare fast i två totalt olika forum. Kalle Johansson i Svensktoppen nästa där det stora priset är just en plats i melodifestivalen. Jon Henrik har tidigare tävlat i Talang. De två kommer också från två vitt skilda delar av landet. Medan den blott 17-åriga Kalles hemort är Söderåkra i Kalmar kommun så hör Jon Henrik numera hemma i Härjedalen (föddes i Columbia).

Jon Henrik Fjällgren verkar nästan ta alltsammans med en klackspark, där han står och svarar med en nästan orubbligt lugn utåt på diverse möjliga och omöjliga frågor. Han konstaterar att han bara skickade in låten ”Jag är fri” som är ett samarbete med Erik Holmberg, Tony Malm och Josef Melin och att den sedan alltså kom med. Till viss del beroende på påtryckningar utifrån.
– Det var mycket snack om det i media att de tycker det. Mycket människor som hade hört mig i talang, så då tänkte jag väl kanske ska prova då och se vad som händer.

Han beskriver sin låt med fyra enkla men stora ord: Kärleksfull, varm, romantisk och mäktig. Att vara nästan på hemma plan tycker han känns toppen.

Kalle Johansson konstaterar själv att han är i samma startfält som några riktiga veteraner, men det ligger bara till hans fördel då till exempel Kristin och Andreas Johnson gett honom tips om att bara ha kul, vilket han bestämt sig för att ha.
– Det är jätteroligt, det här har jag sett fram emot sen augusti när jag fick veta att jag skulle vara med. Så att det äntligen är dags att få vara med, det är jätteroligt.

Han nämner att det är mycket nytt att följa som till exempel kamerorna, vilket också är ett av de svåraste momenten.
– Det är att fånga de vid rätt tillfälle och verkligen tajma in det så det är lite nytt och det jag verkligen får jobba med nu. Men på lördag kommer det gå, det är jag säker på.

Festivalen har han följt tidigare men inte superflitigt.
– Ja absolut har man följt MF. Det är ju Sveriges folkfest liksom. Sen kanske jag inte varit den flitigaste och kollat varje program eller så men de har alltid funnits med.

Ikväll lördag säger Kalle att det kommer vara nervigt men tror att det kommer gå jättebra ändå.
– Vi repar mycket här på arenan så att vi får ju in känslan för hela apparaten. Jag tror det kommer gå jättefint.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *