Hasse anderssons ”Guld och göna skogar” i blåsväder

Det är snart dags för Hasse Kvinnaböske Anderssons rep. På scenen har björkarna ynglat av sig så att det finns ett träd även bakom parkbänken.  Men snacket kring hans låt har blossat upp på kort tid i media och bland annat Expressen berättar att ”Guld och gröna skogar” är näst intill identisk med en japansk låt som låg på hitlistorna 2009 med bandet som heter Tegomass. Deras låt heter ”Tanabata Matsuri” och är skriven av samma låtskrivare. Lyssnar man på låten är det i stort sett samma. Låten skulle kunna diskas.

Inför Hasses rep frågar studiomannen skämtsamt om han ska presentera låten på japanska. Hasse svarar snabbt att han vill ha det på Skånska.

 

Publicerat av

Diana Wikström

En kommentar till “Hasse anderssons ”Guld och göna skogar” i blåsväder”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *