JTR:s fördel i ESC – ”Vi har ju faktiskt en fanbase i Australien”

Bröderna Herreys klev i sina guldskor och ställde sig på Melodifestivalscenen 1984 med sin ”Diggi-oo diggi-ley”. De var tre stycken, men det är väl också ungefär där likheten mellan JTR och Herreys slutar. JTR består av bröderna John, Tom och Robin. De är en ung grupp som redan skapat sig ett namn utanför Sveriges gräns, på andra sidan jordklotet genom deltagande i Australiensiska X factor. Nu ger de sig i kast med att försöka slå Sveriges artistelit, både gamla och nya blivande. En skön, avslappnad munter brödratrio som är öppna och det märks att de inte är ovana vid media. Deras låt heter ”Building it up” och är skriven av de själva samt Erik Lewander och Iggy Strange Dahl.

Att vara bröder och arbeta så nära varandra med musiken tycker de fungerar alldeles ypperligt, rent av som en fördel.
– Det är väldigt bra faktiskt för man känner varandra väldigt bra så när man har argumentationer, vilket man har, så går det över ganska fort. Man känner varandra och man kan vara öppna och prata om det man vill, det är grymt.

Nackdelar finns också med att känna varandra så väl. Dock överväger alltid det positiva.
– Det är klart att man irriterar sig på de här smågrejerna. Alla människor har smågrejer som man kan bli irrriterad på. Tom är till exempel alltid två minuter försenad och John är lite rak på sak. Då vet vi detta om varandra så väl o vi ser de småsakerna så lätt. Men de går över så lätt om man ser förbi de småsakerna och bara ”gud, vad sköna brorsor jag har”, förklarar Robin.

Att vara med i Sveriges största musiktävling tillika musikfest tycks stå högt i kurs hos John, Tom och Robin.
– Det är bara skitroligt. Vi är supertaggade på imorgon (läs: Idag) och det är så god blandning musikmässigt, en sådan skön blandning för det finns något för alla. Det går inte att säga vem som kommer gå vidare för vi är alla så olika.
– Förutom Måns, flikar Tom in.
– Förutom Måns. Han har sån här… förbokad plats i finalen och han är så folkkär liksom. Han är så skön va, och har det där goa’ ”hej, kan jag ta en fika med er?”.

Bröderna vill helt klart gå till final, något annat har de egentligen inte siktat in sig på, men fyller i att det är så sjukt olika akter vilket är roligt också. En sak kvarstår dock, och det är det faktum att de kanske har ett ess i rockärmen som ingen annan av deras 27 motståndare har. De har redan gjort musik och lärt Australiensarna lära känna de. Australien har också bjudits in av EBU för att detta jubileumsår faktiskt få tävla mot de andra europeiska länderna i ESC. En unik händelse och något som kan vara till JTR:s fördel just där. Killarna är dock så exalterade när vi kommer in på ämnet att de tänker på något helt annat först.
– Då ska vi kicka de, va. Då ska vi visa de, svarar de utan tvekan någonstans och med glädje.

Kan ni inte också få fördel av det?
– Jo det är klart. Vi har ju faktiskt en australiensisk fanbase så att där får vi säkert hjälp, det hade vart…
– Nu får ni verkligen rösta så vi går vidare då, konstaterar de och menar att då kommer en skjuts på vägen till vinst av Australien.

Vad gör att ni går vidare. Vad gör er låt så bra?
– Alltså, jag hade önskat att det är budskapet och inte bara att man sjunger ”oh oh oh” utan det är väldigt bra budskap i den tycker jag. Man bygger upp något istället för bara lämna det där, bara lämna situationen.

Ikväll kommer det visa sig hur rätt killarna hade i att Måns har egen motorväg rakt in i finalen och om svenska folket faller även för JTR i sådan stor utsträckning att de får den andra finalbiljetten.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *