Midnight boy om 80-talet: ”Det var en liten bubbla”

Midnight boy är artistnamn för Johan Petter Krafman. Hans karriär startade 2008 i och med deltagande i Mix megapols talangjakt Artistjakten som han gick och vann. Han har sedan dess gjort en miniturné i USA , släppt några singlar och varit förband åt exempelvis Ace Wilder i somras. Nu följer han Ace väg och tar klivet in i Melodifestivalen med låten ”Don’t say no”, men orsaken är så enkel som att han är med här just för att han vill det. Även om de två ligger på samma skivbolag.

Midnight boy berättar om sin låt med sina egna ord och förklarar tanken bakom låttexten.
– Den heter ”Don’t say no” och den handlar egentligen om att man har rätt till sitt eget uttryck. Det är en energisk upptempolåt och kommer bli mycket höfter och sådär, mycket energi.

Mycket 80-tal förstås
Han erkänner att det är ganska mycket 80-tal i låten. Nu är också just 80-talet hans sound och liknar det årtiondet vid en bubbla.
– Om man ser musikaliskt gillar jag mycket liksom groovet och melodierna och man tänker 80-talet mer i stort. Som jag ser på det så var det liksom en liten bubbla och det är så jag känner mig när jag står på scen. Då hamnar jag i en bubbla.

Många eller de flesta brukar likna Melodifestivalen vid en bubbla. Det borde då betyda att det inte är någon större skillnad på 80-talet som helhet och Melodifestivalen. Oavsett vilken av dessa bubblor Midnight boy befinner sig i, eller kanske till och med båda bubblorna samtidigt, så gillar han att äntligen få vara här på plats i MF.
– Ja det är också en bubbla, det är helt rätt. Den är som en bubbla men det är väldigt kul. Jag har ingen aning om vad som kommer och vad jag har att vänta mig egentligen men det tycker jag är väldigt kul.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *