Behrang & Victor vs. Samir & Viktor – två riktigt finalsugna duos

Behrang Miri och Victor Crone är duon som med poprappen ”Det rår vi inte för” tog sig till andra chansen ifrån den allra första deltävlingen i Göteborg. Lagom till andra chansen har de dessutom tagit in ingen mindre än Malena Ernman som lägger till lite sköna inslag av operatoner i låten. Förutom Att ha tagit in denna långa ljushåriga helprofessionella mezzosopran har de gjort ytterligare smärre förändringar i sitt nummer för att tighta till det och ska ikväll ge allt och lite till för att norpa finalplatsen från duellanterna Samir och Viktor Frisk.

Killarna har haft en månad på sig att både vila och ladda om till den här veckan som de har sett fram emot.
– Ja, man har väntat en månad på att komma hit och få göra om det. Här är vi nu och vi är glada, säger Behrang.

Trots 3 veckor ifrån turnén har det varit fullt upp för killarna, framför allt för Behrang som uppenbarligen inte suttit i soffan och fågelkådat under dessa veckor fram till Helsingborg och andra chansen.
– Jag har inte hunnit stava till det kan jag säga, så jag är lite som ett duracellbatteri. Nej men jag tränat och jag spelat en del, suttit i studion och varit programledare för lite galor.
– Jag har varit i studion, kollat på filmen från förra gången vad man missat och sådär. Det har varit mycket träning som sagt, fyller Victor i.
– Det är det som är skönt med andra chansen. Att vi har möjlighet att titta på det vi gjorde från första deltävlingen, att man kan finslipa, säger Behrang.

När det kom fram att Malena Ernman plockats in för att ge guldkant på deras nummer var det många som blev förvånade men det var inte svårt att se hur bra detta tilltag kunde matcha in i deras show. Malena Ernman är lite av en kameleont trots sin operabakgrund och kan smälta in/tillföra något extra i helt andra musikgenrer. Nu finns det emellertid lite mer än så som de har ändrat och finslipat på, till exempel kameravinklarna.
– Vi har tagit in Malena vilket är fantastiskt, vi är så tacksamma, säger de och fortsätter. Ja alltså, vi har tänkt till lite. Vi har lite fler kameravinklar och är tightare. Vi kände liksom att vissa vinklar var för långt ifrån. Vi vill verkligen att folk ser oss nära inpå så en del kameravinklar har vi ändrat.

Efter gårdagskvällens genrep känner de det som att allt sitter i stort sett, men att de har lite kvar att leverera.
– Vi är nästan där. Det kändes jättebra idag. På lördag är vi stensäkra, då e vi 100%, säger Victor.
– 100% och 100% till, det är det vi ska vi göra, fyller Behrang i och visar på hur mycket de kommer ge när det väl gäller.

När frågan ställs om duon har något vapen mot duellanterna Samir & Viktor börjar det spåra u lite och det blir vad man skulle kunna kalla det, intervju över gränserna.
– Vi vill battlas mot de. Vi vill battlas rap freestyle, säger Behrang genast och vänder sig till vänster för att bjuda in till duell där och då, utan att få gensvar.
– Där har ni vapnet, de bangar, säger Behrang.

Då kommer ett gensvar från Samir som nappar och kastar ur sig några rader innan Behrang tar över och rappar fram:
– O vet du vad, budskapet börja köra, alla vet att vi kommer vinna nu på lördag, o kanske på söndag vi börjar festa och så vi vill battlas. Du vet vi ska vara nästa.

Det finns väl ändå ingen tvekan här om att duon är taggad och satsar på en finalbiljett.

 

Samir & Viktors bidrag har nog ingen missat vad det heter. Titeln är ”Groupie” och har om man tittar i Saol:s ordbok en helt annan betydelse, så killarna tycks vilja – om de inte redan har det – skapat ett helt nytt begrepp inom självfotografering, alltså fotografering är man själv är med. De tävlade i Malmös deltävling där de fick en andra chans att komma till final och satsar nu på att ta den väntande finalplatsen i Friends arena.

Vad de har gjort, att de har sovit, tränat lite och övat danssteg tycks inte vara några diskussioner kring men de är mindre ense om hur de haft det under tiden mellan Malmö och Göteborg. Viktor säger att han varit lite sjuk men att Samir mått bra, vilket Samir först protesterar emot och säger att det ju var tvärtom. Men en sak kan de nog vara enade i, hur det är att vara tillbaka i cirkusen efter några veckors vila.
– Det är kul att göra det igen, jättetaggad, kul!

Att de ha kul på scenen lyckas de få fram mellan allt annat under de olika repen, även om det inte alltid varit 100% perfekt, det de gjort. Samir inflikar att man blir utslagen efter att ha levererat sin låt och sin show och Viktor fyller i varför det är bra att deras glädje ändå syns.
– Då går budskapet fram till tittarna hemma i tv-soffan.

För att gå till final ska de bara göra en enda sak, köra sin grej. Mycket mer kan de inte göra. Finslipningar har de dock gjort på numret inför den här tävlingsveckan och det är just deras entré i låten som också är väldigt tydlig, att de numera går fram tillsammans istället för att dyka upp bakom varsin stapel med kuber.
– Vi går fram tillsammans. Det det nya vi gjort. Vi kommer inte fram bakom två lyktstolpar.Vi skippar grejerna, vi går mer mot kamerorna och vi kör lite extra, säger de.

Hur känns det nu inför den viktiga direktsändningen, då det gäller?
– Det blir jättebra. Vi ska göra vårt bästa, mer än så kan vi inte göra. Det ska bli skitkul, det ska bli jätteroligt, tycker de.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *