En kick i livet för Hasse Andersson

Hasse Andersson konstaterar att nu är vi här igen. Detta blir hans tredje vecka på rad vad gäller deltagande. Men att orken skulle ta slut, det finns inte på hans världskarta över huvud taget. Visserligen har han varit lite snuvig men då skickas frun Monica iväg till apoteket för att köpa hem ett eget litet förkylningsapotek.
– Rösten höll ju ikväll. Det ska bli bra till imorgon kväll. Utan henne står jag mig slätt, det är hon som håller liv mig och håller mig igång, konstaterar han.

Sett till en vanlig turné/spelning och MF, hur skiljer då dessa sig åt.
– Alltså detta är ju något helt speciellt. Ja, under hela min karriär har jag aldrig upplevt nåt liknande och jag har ju gjort stora grejer. jag har ju spelat för 30 000 människor på Malmöfestivalen men aldrig aldrig nånsin något liknande detta. Detta är fantastiskt!

Det visar sig att Hasses känslor för Melodifestivalsdeltagande inte varit på topp. Han har rentav känt sig skeptisk till ett deltagande och tyckt att tävlande i festivalen inte varit något för honom. Nu är skeptikern i honom raderad och ersatt av en lycka istället.
– Jag är så glad att jag tackade ja, för jag har fått sån kick i livet så ja jag går omkring på små moln och alla människor är positiva och glada.
Exempel på det glada bemötandet som han har mörkt är att barnen är så glada och hälsar på honom och sjunger hans ”Guld och gröna skogar”. Något han ser som fantastiskt och jätteroligt.
– Det är en stor fest nu för mig, beskriver han.

Friends arena har inte det bästa ryktet när det kommer till musikevenemang och akustiken. Hasse har fått en liten beskärd del av detta och hört att det ska vara svårt att sjunga i denna arena. Det är emellertid inget som han själv upplevt över huvud taget. Sångaren tycker själv att det gick jättebra att ställa sig på finalscenen och framföra sitt bidrag inför publiken.
– Det var jättebra, mycket mycket bättre än vad jag trodde. Jag har har hört liksom att det skulle vara svårt och så va, men jag hade inte det minsta problem, förklarar han och hissar upp produktionens tekniker med mera som är duktiga på det de gör.

Att en jury tittade på kvällens framförande för att sätta betyg därefter är han väl medveten om och gav därför sitt allra allra bästa för de.
– Jag visste att där sitter folk ute i Europa och ska rösta och ha fick med alla kamerorna som jag skulle, så jag hoppas att de tycker att det var lite roligt och lite annorlunda, säger han.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *