Bloggen flyttad men högst levande!

Bloggen har flyttat hit men är fortfarande aktiv förstås. Även om Melodifestivalen 2015 är över så väntar ju faktiskt Måns Zelmerlöws fantastiska resa i Wien som förhoppningsvis ska resultera i Sveriges sjätte ESC-seger genom tiderna.

Förutom att Måns har fått redigera lite i sitt nummer med den tecknade streckgubben, detta på grund av plagiatanklagelser, så har ESC lite andra regler mot vi har i Melodifestivalen. För det första får man endast vara sex personer på scenen per bidrag i ESC vilket är något färre än i Mellon. Detta är inget som Måns berörs av. Däremot berörs vår representant av att man inte får ha inspelad kör, vilket gör att man förutom att ställa Linnea Deb (den kvinnliga delen av låtskrivarna) undanskymt även flyger ned Britta Bergström och Michael Blomqvist, Alexander Holmgren som körade åt Måns i mellon samt Jeanette Olsson. Michael Blomqvist kommer vi sedan få möta under hela sommaren när han  för femte året i rad, om jag räknar rätt, står i Allsångskören på Solidenscenen på Skansen.

Innan Måns & co ställer sig på ERSC-scenen den 21 maj för att övertyga Europa och Australien om att Sverige är värda en finalplats två dagar senare så visar enligt seden SVT ”Inför Eurovision Song Contest”. Ikväll sänds det andra avsnittet där vi kommer få höra Serbien, Ungern, Vitryssland, Ryssland, Danmark, Albanien, Rumänien och Georgien, Spanien och Österrike.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *