Måns fick fart på Grönan

Måns Zelmerlöw, Gröna Lund 2015

Cirka 12 000 personer hade hittat till Gröna Lund för att bevittna Måns ”mums-mums” Zelmerlöws turnépremiär denna något kyliga men sköna fredagskväll. Publiktrycket var stort och det var inte bara en gång under den nästan en timme långa showen som den forne allsångsledaren lät publiken vara med på en sånginsats. Det var en blandad repertoar av såväl gamla hits som nya låtar från hans senaste album Perfectly damaged, Självfallet kom även Heroes till slut (låten alla väntat på) – och responsen lät inte vänta på sig! Måns form var det absolut inget fel på och att få höra till exempel Hope and Glory i en något annorlunda version än man är van var en av höjdpunkterna.

Måns drog igång showen fräscht genom att framföra ganska nya och inte alltför kända låtar som bland annat ”someday”. ”Broken parts” är visserligen cirka 3 år gammal bara men en av ”hitarna” från skivan Barcelona sessions, vilket märktes på publiken som vaknade till vid de första tonerna. Jag nämnde allsång tidigare. Måns hade inte så många långa mellansnack men inför ”Hold on” ombads publiken hänga på om man fick feeling. Feeling var för övrigt något som både sångaren och hans publik fick så det nästan räckte och blev över när ”Hope and Glory” kom.

Måns kunde sedan inte undvika att nämna Eurovision längre och berättade om flaggincidenten men från den humoristiska sidan. I den verkligt sköna ”should’ve gone home” som fångade åtminstone mig hördes verkligen hur otroligt säker och framför allt stark hans röst är. Alltsammans avslutades med Cara Mia där en studsbollsaktig sångare sträckte ut micken för den samlade skaran som trängdes framför honom. De lydde snällt…

Vad vore väl konserten utan ESC-segrarlåten Heroes? Denna fick sätta punkt medelst magnifikt pyro och blå-gult konfetti samt en lycklig Måns i högform. Micke Blomqvist, en av kören från Wien var för övrigt med i hans band liksom Alexander. Det var bara tjejerna som fattades så hade alla varit samlade.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *