Hasse Andersson ska ta med solen till allsångspremiären

Carola, Hasse Andersson & Panetoz kommer till premiärprogrammet

Om precis en vecka, tisdagen den 23 juni, drar Allsång på Skansen igång. De som inviger säsongen tillsammans med Petra Marklund är Carola, Hasse Andersson och Panetoz.

Hasse Andersson lovade under presskonferensen inför allsången att när det väl är dags kommer solen att gassa över Stockholm och Djurgården och att det då kommer det vara varmt och gott. Vi får hoppas att han har rätt på den punkten. Hasse har faktiskt besökt allsången vid minst två tidigare tillfällen. En gång då programmet stod under Måns Zelmerlöws vingar och minst en gång under Lasse Berghagens tid. I och med årets besök avverkar han nu sin tredje allsångsprogramledare i Petra Marklund. Vilken av de som är bäst kan han omöjligt säga.
– Alla har ju sina kvaliteter och det. Jag tycker det kan vara bra ibland att byta ut så att man får något nytt och det kommer lite nytt blod, att det händer lite nya grejer sådär.  Även om det är en institution med allsången är det viktigt att man förnyar lite även om man har kvar vissa traditioner och moment som att sjunga tillsammans.

Själva framträdandet i allsången liknar han vid Melodifestivalen. Det vill säga den biten att gå ut och göra sin grej och sen gå av scenen igen. Men där lär också likheterna ta slut i stort sett. Till exempel finns det inget som heter tävling här. Det enda målet som finns är att underhålla svenska folket på sommarens kanske bästa sändningstid.

Gamla allsånger är det som gäller

Nu är det allmänt känt att vår senaste Eurovisionsvinnare och forna Allsångsledare Måns Zelmerlöw har herr Anderssons ”Änglahund” som absoluta favoritallsång. Om man ska vända på steken så har Hasse någon favorit bland Måns låtar?
– Nej jag är ju inte så bra på det utan jag, du vet att när jag sjunger allsång är det mer äldre låtar som ”Svinnsta skär” och sådant och möjligen fram till ”I natt jag drömde”, som Fred Åkerström och Cornelis och Ann-Louise Hanson sjöng, säger Hasse och intygar att just dessa kan vara ett säkert kort att satsa på i allsångsväg från hans sida.

Panetoz deltar även de i premiären och detta kommer bli deras tredje gästande av programmet. De minns väl förra sommarens väldigt trevliga besök hos Petra, när frågan om det bästa allsångsminnet tas upp. Grabbarna minns till och med sin outfit de hade då. Nu hoppas kvintetten på att göra ännu bättre i år.
– Allsången är höjdpunkten på sommaren så det är en ära att vara där och vara en del av det.

Petra har gått emot alla odds

Med tanke på att de var med under Petras första år som ny allsångsledare och dessutom den första kvinnliga sådana så får killarna svara på vad de tycker om henne och det är väldigt positiva ord som kommer fram.
– Hon har verkligen gått emot alla odds. Alla som var emot henne och inte trodde hon skulle klara av det men hon är verkligen bra. Hon har varit professionell med hela grejen o behandlat oss jättebra också. Vi ser fram emot att jobba med henne i år igen.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *