Därför är Sanna perfekt som ny allsångsledare

I mitten av augusti, när man knappt hunnit ta till sig att sommarens allsång faktiskt tagit slut, Presenterade SVT Petra Marklunds efterträdare. Det är väl knappt någon som missat vid det här laget att det är Sanna Nielsen som tar över efter Petra. Men varför just Sanna?

SVT kunde ha gått tillbaka och återigen tagit en manlig programledare som det hittills, med undantag av Petra, faktiskt bara har varit. Visst, med rätt programledare tror jag inte särskilt många skulle bry sig men ta ett obeprövad tveksamt om än känt manligt kort så skulle nog diskussionen uppstå relativt snabbt i dagens samhälle där vi jagar jagar jämställdhet i minsta lilla vrå.

Jag kan se utöver detta faktum se fem anledningar till varför Sanna Nielsen är ett bra val till efterträdare.

– Hon kan sjunga. Det är visserligen inget tvång för en allsångsledare att kunna sjunga perfekt även om det är en väldigt stor fördel. Tror dock att jag aldrig har hört denna sångerska ta en falsk ton, inte vad jag kan minnas. Och då har jag ändå varit på en hel del rep med henne.

– Hon är en folkkär artist. Inte heller detta är ett krav men självklart söker kanalen med ljus och lykta efter den mest lämpade kandidaten och för att kunna föra allsångsskutan vidare måste denne kunna få med sig tittarna/svenska folket på resan. För att klara av det krävs hur man än vrider och vänder på det någon form av bekant/känd person som är namnkunnig bland befolkningen.

– Hon har lett Melodifestivalen. Och som hon gjorde det sen! Sanna visade från vecka ett en säkerhet som få och som bonus en humor som kändes genuint äkta. Det var idel lovord över hennes insats som gav bevis på att hon inte bara är en väldigt duktig sångerska. Hon kan även med bravur leda ett stort nöjesprogram.

Spontaniteten. Detta är en av de punkter jag tycker är viktig och som tyvärr Petra Marklund föll lite på. Har du inte förmågan att vara spontan i svängarna är saker och ting händer så lyser det lätt igenom och blir småstelt. Petra blev bättre och bättre på detta med tidens gång och vem vet hur Petra skulle klarat detta en tredje säsong? Kanske med bravur. nu får vi emellertid inte veta detta men vad jag vet är att under Melldifestivalen så gick Sannas humor och spontanitet lite hand i hand. Det lovar gott.

Med fötterna på jorden. Vad menar nu med detta? Jo, jag är lite inne på bland annat Panetoz linje när de förklarade hur de som artister blivit mottagna av Petra. Även om allsångsledaren  egentligen innehar den största rollen i själva programmet så måste denne sätta gästerna före sig själv. En allsångsledare som tar för stor plats och inte släpper fram/lyfter upp gästerna i programmet är definitivt ingen bra programledare. Samtidigt gäller det att hålla en jämn profil. Detta klarade ju Nielsen galant under sitt ledande av MF så rollen som nya allsångsledaren torde inte vara något som helst problem för sångerskan.

Så, det ska troligen mycket till för att Sanna inte ska leverera, hon känns faktiskt som klippt och skuren för rollen. Nu får vi bara hoppas att även vädrets makter står på Sannas sida under sommaren 2016.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *