Martins låt en memory lane komponerad av sin bror

Först ut av nästa års artister att ta på pulsen är Martin Stenmarck som ska tävla i den fjärde deltävlingen som är förlagd till… just det, Gävle. Tittar man igenom hela startlistan så är det endast Martin Stenmarck (frånsett Krista som tävlade för Finland 2013) som har fått den stora och få förunnade äran att delta i Melodifestivalens två år äldre ”storasyster” Eurovision Song Contest.

Något som Martin när han väl insåg att inga fler artister kommer att tillkomma, kommenterade denna information med ett ”Men dåså, då är det dags för skärpning då”. Som väl är så är Martin redo att ge sig in i festivalen igen och det med stor lust.
– Det ska bli superspännande. Jag hade otroligt… Jag har varit med två gånger hittills. Första gången vann andra gången förlorade jag. Men jag hade kul, väldigt kul, förra gången och nu har jag en låt som är superfin. Då känner jag att det här kommer bli väldigt kul.

Brodern har skrivit låten
Som kompositör till bidraget som heter ”Du tar mig tillbaks” står brodern David Stenmarck. Förutom Sjumilakliv så har David skrivit låtar till giganter som Celine Dion (se där, ännu en som varit med i ESC…) samt Westlife. Detta är hans andra bidrag i Melodifestivalen, det första slank igenom nålsögat 2009 då 1000 miles med hårdrocksgruppen H.E.A.T kom med.

För Martin innebär ”Du tar mig tillbaks” något av ett nytt kapitel sångmässigt då den är något annat mot vad Las Vegas stod för.
– Jag får sjunga som jag inte gjort sen jag var 15-16 bast. Det är en riktigt… Brorsan som har skrivit låten, när han spelade upp den satt vi och garvade och sa det att det här är memory lane sen när vi var 15-16 och båda sjöng de här riktigt stora låtarna som When a man loves a woman och A whiter shade of pale. Då sa vi såhär, vi skickar in den och bara ser vad som händer och så kom den med. Då är det fler som gillar den, det märker man.

Han avslöjar att det blir lite av en ny sida av Stenmarck som vi kommer få möta och förklarar hur det kommer sig.
– Jag har aldrig sjungit på det här sättet, faktiskt. I början där på Las Vegas-grejen det var i och för sig också sång men det var ju ganska mycket show, entertainergrejen. Änglarna och sjumilaklivet det är mera historiaberättande. Det här är nog där jag sjunger mest, på riktigt använder mitt instrument som är sång.

Tufft startfält
Martin har bra koll på sitt startfält och spår att han kommer få en tuff konkurrens. Under det att vi pratar om hur det kommer bli i vår går han igenom och rabblar upp de flesta i sin grupp från minnet.
– Jag tror det kommer bli jättespännande. Det är ju otroligt mycket kan jag tycka rutinerat folk som är med och många publikfavoriter. Jag kan säga min deltävling i Gävle blir inte lätt med Molly Sandén, Panetoz. Vad hade vi mer, Dolly och Eclips. Eclips har jag ingen aning om. De är supertrevliga men har de en bra låt… en bra hårdrockslåt är alltid en bra hårdrockslåt. Så att jag tror det blir tufft.

När sångaren bläddrar fram till den fjärde deltävlingen i papperet och blir påmind om att Linda Bengtzing är med i samma grupp så säger han direkt att hon blir livsfarlig att möta, för att sedan blicka framåt på ett skönt positivt sätt.
– Jag kan sjunga mest av alla i alla fall, det kan jag ju. Molly lär ju köra på också… Nej men det kommer bli tufft, men på ett härligt sätt.

Hur tufft motståndet än må vara så är Stenmarck väldigt nöjd över att ha placerats i just Gävles deltävling. Gävle är, som han själv säger, på vägen upp till sitt lantställe och därmed tillräckligt nära för att känna sig hemma. Martin funderar ett tag innan han börjar med att nämna en av stadens just nu högaktuella kändisar i de tre sakerna som han tycker är bäst med Gävle.
– Vad tycker jag bäst om med staden. Jag tycker bäst om… julbocken, säger han och skrattar till.
– Nej men ert konserthus är jättefint. Det tycker jag om. Sen är det jättebra, de har ju en fantastisk thaimassage nära centralen. Jag hade riktigt ont i ryggen, var där för några veckor sedan och det ska jag säga, det släppte sen när jag hade varit där. De var grymma! Sen gillar jag närheten till vattnet.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *