Isaksson/Nilsson/Svenningson har lätt sikte på Eurovision: ”Om landet kallar finns vi här”

Under den här sommaren har vi haft möjlighet att se trion Uno Svenningsson, Patrik Isaksson och Tommy Nilsson ute på turné tillsammans. Samtliga har deltagit i Melodifestivalen tidigare så för ingen av de är detta en ny arena. Det nya ligger i att de har slagit sig ihop och skrivit låten ”Håll mitt hjärta hårt” tillsammans samt kommer att stå på scenen som en tight trio i den andra deltävlingen, som för övrigt hålls i Malmö arena.
– Vi har varit ute tillsammans och vi har ju turnerat mycket ihop och gör krogshow tillsammans. Det här är en fortsättning på vår resa som vi började för ungefär ett år sedan, förklarar Patrik.
– Ja det är det, varför inte försöka vara med här? Det är roligt att göra det tillsammans. Vi har varit med själva och nu är vi tillsammans och det blir ju faktiskt roligare. Det blir mera avslappnat när vi har varandra och skoja med och sådär. En bra idé, fortsätter Tommy.

Det är ingen hemlighet att det är många som tittar på den här tävlingen och killarna är medvetna av att en ganska stor del av deras publik tittar.
– Det är klart att vi vill visa upp en låt som vi har gjort tillsammans. Nu har vi spelat våra låtar och sjungit varandras låtar. Det här gör vi tillsammans och det tycker vi är bra, berättar Tommy.

De beskriver bidraget som en typisk Uno-Tommy-Patrik-låt där man verkligen känner igen sig i låten och texten. Patrik avslöjar lite grunden i den genom att bland annat nämna att de har sina egna delar men även sjunger tillsammans förstås och att den innehåller ett stick som verkligen låter Uno Svenningsson.

Hur det kommer gå i februari kan de förstås inte säga idag. Artister har slagit ihop sig tidigare och ibland går det bra, ibland mindre bra. Trions förhoppning är, förutom att de självklart är sugen på en vinst, vill att folket ska välja deras låt för att de tycker om själva musiken.
– Det är ju så ändå att när man eventuellt är med i stor final i Europa då spelar ingen roll vilka vi tre är tillsammans eller var för sig. Då måste det vara en bra låt, säger Tommy.
– Om landet kallar finns vi här och ställer upp, säger de och spårar ut lätt i ett härligt skratt och en kortare diskussion mellan sig.

Patrik själv hoppar att Zlatan kommer dyka upp då de ju tävlar i Malmö och det är, för att citera Patrik, ”kungens hemstad”. Kanske går hans önskan i uppfyllelse, kanske inte. Oavsett vad så känns det som att v kan räkna med att få möta en skön trio i vår.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *