Ace Wilder inför återkomsten i MF – ”Den är fantastisk”

Det var 2014 som Ace Wilder var med i Melodifestivalen och slog igenom på riktigt kan man säga. Hon har ändå en låtskrivarkarriär som sträcker sig lite längre än så. Artistmässigt var det dock inte förrän hon klev upp på scenen i enkla röda och vita scenkläder som de shoppat på second hand, varav en tröja med nummer 7 på, och rev av ”Busy doin’ nothing” som den stora massan lärde känna henne. Dock känns det som om det var för endast 4 månader sedan, eller åtminstone max ett år sedan.

Nu är Alice som hon egentligen heter omkring 1 år äldre och trots att detta blir hennes andra medverkan känner hon sig fortfarande lite som en nykomling i sammanhanget. Om än med mer erfarenhet.
– Jag är inte lika nervös som jag var första gången. Jag kommer vara fokuserad på mitt nummer, göra det bästa jag kan av det. Nu när jag träffat alla andra artister har jag liksom prestationsångest för de är så jävla bra.
Är inte du bra då?
– Jodå, jag är bra! Säger hon och ger ifrån sig ett härligt skratt. Men jag vill bara fokusera på det jag gör och ej tänka så mycket på alla andra, vilket är väldigt lätt att göra här.

Skrivit bidraget med ”familjen”
2016 heter Ace låt ”Don’t worry”. Låtskrivarna bakom denna är desamma som stod bakom 2014:s hitdänga och stavas Joy deb samt Linnea Deb. Även Anton Hård af Segerstad står bakom årets bidrag tillsammans med artisten själv.
– Man märker att det är en Ace Wilder-låt, som är upptempo. Den är energi, det är dansvänligt och sen är ett bra budskap – att man inte ska oroa sig så mycket. Jag älskar ju den här låten. Jag tycker den är fantastisk och jag är så glad att jag har gjort den med Joy, Linnea och Anton. Nej men, jag tror på låten.
Att det är just de som har varit med och skrivit verket gillas stort av Ace som nämner att de är som en familj och att det inte känns som ett jobb när de skriver något ihop.
– Vi brukar säga när vi skriver att det är inte som att vi skriver en låt. Vi hänger så det är aldrig ”jobb” att skriva med de. Det är bara kul! Säger Ace som även gillar att hon hamnat i Göteborg, igen.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *