Molly Sandén skrev Youniverse med Danny – ”Den kändes för bra helt enkelt”

För den Melloinbitne är nog det faktum att så fort Molly varit med i Melodifestivalen (2009 & 2012) så har hon hamnat i Leksand. Nu står inte Leksand med på besöksagendan år 2016 så då var det kanske Gävle som låg närmast till hands? Nåja, även om det troligen inte är fullt så lätt så är det ändå väldigt trevligt att fröken Sandén hamnat i den fjärde deltävlingen, framför allt med tanke på att hon har ”rötter” i fritidsklubben Helges som både hon och syskonen tagit hjälp av i unga år inom musiken.

Den låt hon kommer att framföra i vår är något svårstavad men lättare att uttala. Den har nämligen fått titeln ”Youniverse”. De som står bakom den är, förutom Molly Sandén själv, Danny Saucedo som inte behöver någon närmare presentation samt John Alexis. Molly har emellertid fullt fokus på låten.
– Det som är viktigt det är låten och budskapet, att nå ut och nå fram och se efter, man kan bli knäpp om man tänker så mycket på konkurrens. Det är lika bra gå in göra sitt bästa och så får man se, det är upp till svenska folket att bestämma men jag känner att det är en viktig låt.

Kan du nämna något om låten och varför den är viktig?
– För mig handlar låten om att vi alla människor är liksom, vi är gjorda av samma sort. Vi kommer från samma sort men vi beter oss som att det är skillnad på oss. Vi bygger upp murar och drar gränser och vi liksom krigar mot varann men vi behöver inte göra det, för vi det hade varit mycket bättre om vi kunde samarbeta och ta hand om vår planet.
Att denna innebörd är viktig särskilt i dessa tider lägger hon fram och bär på en förhoppning om att folk verkligen tar till sig det.

Hur har det varit att skriva denna tillsammans med Danny?
– Vi skriver väldigt mycket ihop men oftast är det saker som ingen får höra men den här låten kändes liksom för bra helt enkelt för att inte… så ja, därför står jag här! Säger hon och ler där hon parkerat sig intill ståbordet med hennes namnskylt placerad på.

Att vara lite av en veteran, (ja man börjar ändå kunna få nosa på den titeln efter två tidigare tävlingsförsök och ett tredje framför sig), det är bara kul och särskilt nu när Molly har landat i sig själv.
– Jag tycker om att vara här och framför allt få fullfölja den här visionen man har kring låten. Det är ett väldigt stort forum få göra det, svarar Molly som erkänner att hon är så förvånansvärt lugn att det nästan är lite läskigt.
– Nej men det är härligt, jag får se när jag kommer dit.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *