David Lindgren tävlar i andra semifinalen i Malmö – med nytt sound

David Lindgren är en av ”återvändarna” i den andra semifinalen från Malmö

Den andra staden som får besök av Melodifestivalen i år är Malmö. Första gången de fick ta hand om en deltävling var 2004. Därefter dröjde det till 2009 innan turnén kom tillbaka till staden som ligger granne med Köpenhamn och sedan dess har den blivit någon av en institution hittills med ett stopp i staden varje år. Till en början fick Malmö allt som oftast semifinal fyra där vinnaren ofta hittades men på senare år har det ändrats, både vad gäller vilken semifinal staden tilldelats och från vilken semifinal vinnaren i slutändan visat sig komma ifrån. 

En annan sak som är särskilt intressant att Krista Siegfrieds som 2013 tävlade i just Malmö arena för vårt grannland Finland i Eurovison Song Contest hamnat i just detta startfält, vilket innebär att hon redan är lite van med själva arenan. Till fördel eller nackdel för sångerskan eller spelar det ingen roll? Jag tippar på att hon är så pass professionell att det inte spelar någon roll egentligen. Dock kan ju känslan av att återse den gamla ESC-arenan trigga henne till att bara ha kul och köra på. Trots att ett flertal av artisterna i detta startfält återvändare så har faktiskt ingen av de andra stått på scenen i just Malmö arena. Inte ens David Lindgren vars antal deltaganden (2016 inräknat) blir tre stycken sammanlagt.

Ett roligt forum för Lindgren
Just David Lindgrens bidrag i år heter ”We are our tomorrow” och är skriven av Anderz Wrethov, Sharon Vaughn och Gustav Efraimsson. För tillfället är entertainern som han vill kalla sig aktuell i musikalen Jersey Boys på Chinateatern i huvudstaden men just under Melodifestivalveckorna har han fått ledigt vilket han är väldigt tacksam för. Varför skulle han inte vara det? Det har ju faktiskt möjliggjort deltagandet i festivalen för honom.
– Det är kul att köra igen faktiskt, att komma tillbaka med litet nytt sound och sådär. Säger han och beskriver låten som ”en skön houselåt som handlar mycket om det som händer i världen just nu och att vi måste ta hand om varandra”.

David tycket att själva melodifestivalen är ett väldigt roligt forum och dessutom ett för honom perfekt tillfälle att lansera en låt. Att förklara varför det är ett så pass roligt forum är heller inga problem.
– Det är musik, det är tävling , det är folk, det är folkfest. Det är allt jag står för. Det är spännande för man vet hur mycket jobb som krävs så det är ju roligt men det är också… man vet hur mycket energi det tar, säger David.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *