Pernilla bjuder hem dig till sitt vardagsrum

Pernilla Andersson står ensam vid sitt bord under presskonferensen, men trots att det är väldigt lugnt för stunden hos henne så intygar hon att det går bra, hon är en ensamvarg. Ensamvargen i henne tas snabbt upp då Pernilla ju faktiskt har folk med sig på scenen i form av ett band.
– Ja men… Det är ju delar ur flocken, säger hon och skrattar. Nej det är ju väldigt skönt att ha med sig sitt band måste jag säga.
Även om det finns en liten erfarenhet sedan sist i och med vetskapen vad som ska hända nu och så vidare så är det en helt annan låt mot senaste deltagandet vilket också spelar in och gör det nervöst ändå. Så förberedd är Pernilla på ett sätt men inflikar att kan inte riktigt kan förbereda sig in i varenda detalj och hoppas förstås att det ska gå vägen på lördag.

Känslan för låten och den specialgjorda ”Tigrinnabackdropen”

Låtar kan vara mer eller mindre personliga bland annat känslomässigt för en artist. Mitt guld är inget undantag för Pernilla som reagerar med ett skönt litet skratt hur hon känner för sitt bidrag nu.
– Den känner jag ju väldigt mycket för. Annars skulle jag ju inte ställt mig på den här stora scenen och sjungit den. Jag tycker att den är väldigt vacker. En liten outsider kan man säga. En lite långsammare typ av låt, fyller hon i efter att ha konfererat med kontakten från Warner bredvid sig som lagt fram ”dark horse” som alternativt ordval till outsider.

Det visar sig att tavlan som Pernilla har kopierat och förstorat upp för att ha som en slags backdrop har en viktig del i själva låten liksom för att skapa rätt stämning scenografiskt. Tavlan föreställer nämligen henne och hennes son, som faktiskt fyllde 3 år just igår.
– Mitt guld, det är ju Sixten och den tavlan föreställer mig och Sixten och den tavlan heter ju Tigrinnan. Den är gjord i guld av en konstnär som fick höra låten mitt guld för länge sen och sen målade hon det som jag sa. Jag har den hemma och går och tittar på så gjorde vi den jättestor så jag skulle känna mig… lite som att ni kommer till mitt vardagsrum hemma.

Inför lördagen blir det för sångerskans del att bara ta det lugnt och inte stissa upp sig för mycket. Hennes plan är att bara vara lugn och fin och göra låten så mycket rättvisa hon kan.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *