Frans och Molly kan sitta på finalbiljetterna

Det är ganska lugnt just nu så vi har suttit här i pressrummet och diskuterat hur vi tror att det kommer gå ikväll och varför. Det är ganska intressant att se ändå hur man ser på saker och ting.

Nu har jag ju inte lagt ut någon tippning än så varför inte passa på att lägga ut den även till er, kära läsare. Det har ju faktiskt ändå lagts ut en sådan per vecka hittills. Så… här kommer en beskrivning av ett eventuellt resultat.

Om vi börjar med finalplatserna så är det en ung kille som har flugit upp från ingenstans och stavas Frans. Han är nervös på scenen och har som taktik att titta rakt fram vid viktiga delar av sin ”If I were sorry”. Annars gör han lite som han själv vill så det där med specifika kameravinklar har han släppt. ”If I were sorry” sticker ut musikmässigt i detta startfält. Det är alltid en fördel för en bra låt. Med tanke på den enorma respons han har fått i de båda genrepen samt krossat motståndet i Melodifestivalklubbens/Poplights publikundersökning med att få 52% av rösterna så är han en garanterad finalkandidat.
Molly Sandén har en stark låt och ett mäktigt scennummer. En sångerska som varit säker egentligen under hela veckan så hon kan mycket väl ta den andra finalbiljetten.

Till andra chansen ska också två stycken gå. Jag tror Panetoz kommer gå bättre än Dolly Style för att killarna fångar en bredare publik och är väldigt populära samt att deras ”Håll om mig hårt” faktiskt får en att ryckas med. Sen har vi Linda Bengtzing med en glad Bengtzinglåt som redan är bra men blir rent magisk när hon kliver nedför trappan i sin Oscarsklänning omringad av män (med hög slits) och fick en del applåder under genrepet.

Sedan har vi en dark horse i rockbandet Eclipse. Tvistade länge huruvida de skulle placeras i andra chansen eller ej. Det som talar för de är att de är enda riktiga rocken i år och sådana nummer brukar gå vidare till andra omgången för att sedan kunna norpa en andra chansen-biljett. Utesluter därför inte att de smyger upp och norpar en topp 4-placering.

Alltså:
Molly Sandén och Frans till final.
Panetoz och Linda Bengtzing till Andra chansen.
Dark horse: Eclipse

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *