Heta Eclipse kommer få en sjuhelvetes energi

Det dröjde till den fjärde deltävlingen. Sedan blev det dags för Eclipse att inta scenen och rockfansen kunde äntligen sluta tråna efter att höra sin musikstil i årets festival. Eclipse har funnits sedan 1999 och efter ett antal släppta skivor samt turnéer långt utanför Sveriges gränser har de nu gett sig på den lilla cirkusen kallad Melodifestival. Att de är det enda rockband ser de bara som positivt.
– Det är kul, det är riktig roligt. Det är en ära. Tänk om barn sitter o tittar på det här. De tror inte att folk kan spela, att det finns riktiga instrument.

Nu hoppas Erik Mårtensson, Magnus Henriksson, Magnus Ulfstedt och Philip Crusner att alla rockgubbar och rocktanter bland annat ska ge de röster. Då det brukar gå ganska bra för rockband, många gånger tar de sig vidare till åtminstone andra chansen, så bör det vara fler än de målgrupperna som fastnar för deras egenskrivna låt ”Runaways”.
– Hade jag varit barn och sett hårdrock på tv, det hade varit som att få vatten i öknen liksom och vi är den där lilla vattendroppen i öknen, beskriver Erik.

Festivalen ett utlagt bananskal
De fyra killarna skrattar och intygar att ett festivaldeltagande här inte fanns med någonstans i planerna när de skapades för lite över 15 år sedan. Samtidigt ser de en stor chans här i att nå ut till många fler målgrupper nu. Det fanns en sak som var viktig när de valde att hoppa på tåget.
– Vi har en karriär som tuffar på som ett tåg liksom, men det här är en chans för oss att visa upp oss för en bredare publik och det var därför vi tog chansen när vi fick den, och vi får göra vår egen grej utan pekpinnar från SVT eller någonting. Det är ju Eclips rakt av med egenkomponerad låt vilket är, utan det hade vi aldrig ställt upp.

Deras pyroteknik i form av bland annat stora pyrobomber utplacerade på olika ställen av scenen avger mycket värme, vilket man känner av själv som publik på första parkett. Värme rör sig inte bara åt ett håll så det blir varmt även för Eclipse. Utöver det är det tydligen mer värmekällor där på scenen avslöjar killarna som även har humor och självdistans.
– Ja, det är ganska varmt. Dels är det de där flammorna där men sen är vi ganska heta killar också så att, det gör ju sitt naturligtvis.

Kommer det hetta till idag lördag också?
– Jag kan tänka mig att vi kommer få en liten energikick. På det viset kommer vi hetta till, säger killarna som kunde konstatera att efter att ha fått kameravinklarna på onsdagen och sedan repat inne i arenan för första gången på torsdagen, att man inte kunde döma framträdandet av det.
– Vi kommer ju få en sjuhelvetes energi när det är på riktigt liksom. Det är inte förrän det är på riktigt, det är då man tänder till.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *