Isas mål betydligt högre än Melodifestivalvinst

Isa tog sig till final ifrån den andra deltävlingen i Malmö. Det innebär två veckor ifrån Melodifestivalcirkusen vilket har passat Isa väldigt bra. Nu är hon tillbaka i MF-bubblan igen men målet är satt betydligt högre och längre fram än denna resa har möjlighet att sträcka sig.

Isa ser det som bra med några veckor ifrån turnén för det har inneburit att hon kunnat göra en del annat mellan deltävlingen och andra chansen även om hon såklart hållit koll på sina övriga motståndare det här året.
– Jag tycker faktiskt det har varit väldigt skönt för min del för jag har tänkt på mycket annat. Jag har skrivit låtar och inte fokuserat så mycket mer på tävlingen mer än att kolla på lördagarna. Så för mig har det varit skönt att få en paus och komma tillbaka.

Lugnet hon har just nu och hade inför veckan i Halmstad kan inte jämföras med hur hon kände i sin deltävling.

– Det går inte att jämföra lugnet nu med det som jag hade sist liksom för förra gången så var jag ganska stressad och nervös. Nu känns det mer som att nu ska jag göra min grej bara.

Duellerar mot SaRaha
Isa har en spännande duell mot SaRaha Datt se fram emot. Hennes eget nummer skiljer sig mycket från ”Dont’t stop” förra året. Samtidigt ser hon likheter hos SaRaha om hon jämför med sitt eget fjolårsbidrag.
– Jag tror att det är svårt kanske att just med min låt att ta något från henne just för att det är så olika typer av musik men hon har väl lite det jag hade förra året. Just det här energin, dansen, glädjen i låten. För min del så handlar det nog mer om att visa kanske värme och kärlek men även skörhet på något sätt i min låt så att jag får försöka… Jag tror jag ska försöka ta fram mina egna styrkor istället för att leta något hos henne för det blir nog svårt i och med att vi är så olika.

Högre mål i sikte
Isa gick till final 2015 och det är dit hon vill i år igen även om det egentligen finns ett ännu högre och långsiktigare mål som den unga sångerskan strävar emot.
– Det här är en del av den karriären som jag vill ska fortsätta väldigt länge och självklart skulle det bli jättekul att gå till final men för min del så, jag har ännu större mål så att även om jag åker ut här så är det viktigaste för mig att jag gjorde ett bra jobb och sen kommer jag ändå fortsätta kämpa.
Vad handlar det då om för större mål?
– Jag vill slå i hela världen och bli världsartist och skriva låtar och ja, bygga upp mig själv och liksom, ja jobba med det så länge jag orkar och vill. Detta förklarar Isa som samtidigt ser möjligheten i att ett ESC-deltagande faktiskt kan vara ett steg på den vägen.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *