En blir två – Lars Kristian Nielsen Stensrud ny reporter under ESC

Till årets Eurovision Song Contest blir vi två stycken som kommer att rapportera till er vad som händer samt ge er både små och stora nyheter under dessa veckor som ESC pågår. Det är jag, som för övrigt hade jubileum i och med att MF 2016 var min tionde Melodifestival, och så Lars Kristian Nielsen Stensrud som här nedan får presentera sig själv för er.

I år så får Diana med sig en duktig och erfaren reporter när det kommer till Eurovision Song Contest. Jag Lars Kristian är en 31 år gammal man som har jobbat mycket med Eurovision de senaste 7 åren. Jag har skrivit en masteruppsats på universitet i Norge om Eurovision, fansen och religion. Uppsatsen har gett mig en särdeles stor erfarenhet på vad det vill säga att vara reporter på detta event. Min första erfarenhet från Eurovision på plats var som volontär på norska hemmaplan 2010 där jag fick se evenemanget från en annan sida än som tv-publik, en sida som få får inblick i. Inte minst från presscentret och hur stort Eurovision är egentligen. Jobbet som volontär samt att ha skrivit masteruppsats om ESC mellan 2011 till 2013 har gett mig en stor fördel inför rollen som reporter.

Men min erfarenhet slutar inte där eftersom erfarenheten jag fick med uppsatsen och som volontär gjorde att jag kom med i Melodifestivalklubbens styrelsen 2013 och i styrelsen är det just jag som jobbar mest med Eurovision som Eurovisionskoordinator och med den tanken att detta ska vara en plats för alla fans. I Eurovisiongruppen så har jag jobbat tillsammans med andra i Melodifestivalklubben för att ge en den bästa möjliga upplevelsen.

Lars Kristian Nielsen Stensrud

I år vill vi satsa på Eurovision i Gävle Dagblad och där kommer jag att spela en viktigt roll med sociala medier som en medspelare tillsammans med Diana Wikström när det gäller att skriva om Eurovision.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *