Nordiska aperitiffer och vikingar på Nordiska festen

frans2_zpssbhi2i9v
Varje ESC brukar de nordiska länderna slå sig ihop till en nordisk fest där delegationerna från vart land deltat. I år hade den fått namnet ”Noordic night” och höll till på EuroClub .

Festen öppnade med att vi mötte vikingar, klädda i olika vikingkostymer från de olika nordiska länderna. En av de bar ”rustningshjälm” med hål för ögonen och kunde skrämma slag på vem som helst, inte minst när man såg honom komma upp för trappen i denna mundering utan förvarning. Festen bjöd på sex olika mattyper från de nordiska länder. Även om det var nordisk fest så var även Estland inbjudna och på plats. Av de sex små aperitifferna var den svenska maten mest populär. De första två timmarna så var det mingel med bland annat intervjuande av de inbjudna artisterna.
vikingar_zps7ismcvjg
mat2_zpszgpxz3ox
mat_zpsxrdatwjl
krista_zpsnxi4xpho
Frans var populär på festen och talade med både svenska och internationella fans såväl som att hänga med sina nordiska kollegor till höger och vänster, däribland Krista Siegfrids som inte kunde hålla sig ifrån den nordiska tillställningen. Frans var också den första som uppträdde på EuroClub när det öppnade för fansen klockan 22.00 och han fick med sig hela publiken i ”If I were sorry”. Efter Sverige så kom Estlands Jurij Pootsman och gjorde två låtar på vilka han lyckades få med publiken. När Estland var färdig på scenen kom värdarna Velvet och Shirley Clamp tillbaka för att presentera de resterande atisterna i tur och ordning. Islands Greta sjöng själv sina två eurovisionsbidrag från i år samt 2012. Med sig hade hon sin kör och en fiol och här var det definitivt allsångsfaktor.

Danmarks Lighthouse X gjorde en annan version av sin låt med bara sin röst och två andra låter medan Finlands Sandhja fick äran att vara den som avslutade med sin Eurovisionslåt hela två gånger, en original och en lite modern hiphop-version av ”Sing It Away”.
frans_zpskpu899fs
danmark_zps4o4qkv8m
finland_zps5rcsqicm
Även om det var en nordisk fest saknades det ett bidrag på festen som har redan förklarat att hon inte vill göra annat än att uppträda i sin semifinal och det var Norges Agnete. Men festen var långt ifrån färdig efter dessa framträdanden. Den fortsatte dels på dansgolvet och dels uppe på VIP-hyllan där flertalet av de nordiska delgationerna höll sig kvar under prat och skratt och mer mumsande på maten. Krista Siegfrieds dansade loss mellan sofforna och Finlands gäng bestående av artisten med hela kören i släptåg firade gärna med henne. Vart eftersom trillade det in fler delegationer, bland annat en kille från Azerbajdzjans delegation och ett gäng från San Marino. I vimlet dök också strax före midnatt Melodifestivalens husdansare Edin upp på väg mot – javisst – dansgolvet!
Dessutom återintog EuroClubvärdarna Shirley och Velvet scenen igen strax över midnatt för att sjunga sina egna låtar samt ”Voulez vouz” från 1978.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *